Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Sıcaklık doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt, Van, Bitlis ve Muş çevreleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarının, Mersin'in kuzey ilçelerinin, Adana'nın kuzey ve doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu bölge genelinde yoğun toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama, yağışla birlikte çamur yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.