Hayat Boyu Öğrenme Hibe sonuçlarında soru işaretleri

Hayat Boyu Öğrenme Hibe sonuçlarında soru işaretleri

Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi ön eleme sonuçları açıklandı ancak kafalarda soru işaretleri kaldı

Yaklaşık bir yıl önce 1500 civarında ön teklifin alındığı Hayat Boyu Öğrenme program sonuçları, başvuru sahiplerini şoke etti.

Sonuçları merakla beklenen ve MEB tarafından yürütülen programın özelliği bağımsız değerlendiricilerin kullanılmıyor olması.

Ancak programda değerlendiricilerin hangi yeterlilikte ve mesleki alanda olup olmadıkları tartışma konusu olmuş durumda. Web sitemize gelen birçok e-posta da maddi ve insan kaynakları açısından ülkemizin önde gelen meslek kuruluşu ve STK’ların hazırlamış oldukları projelerin “ilgisiz” denilerek elenmesi kafalarda soru işareti oluşturmuştur.

Bir başvuru sahibi kurumun verdiği bilgilere göre, Tamamen rehberdeki hedefler ve önceliklere göre tasarlanarak hazırlanan proje ilgisiz bulunarak elendi

Başka bir başvuru sahibi ise "hedef grubundaki 25-64 yaş aralığındaki kadınların  temel ve mesleki becerilerinin arttırılmasına yönelik hazırladıkları projenin, programın hedef ve öncelikleri ile ilgili bölümden düşük puan alması, projeler değerlendirilirken hangi kriterlerin esas alındığı noktasında soru işaretleri oluşturduğunu" belirtmiştir.

Şeffaf bir yönetim benimseyen ve tüm eğitim ve sektör grupları ile sürekli iletişim halinde bulunan Projelerden sorumlu MEB Müsteşar Yardımcısının bu konular hakkında ne kadar bilgilendirildiği ileriki aşamalarda mutlaka açıklığa kavuşacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.