Hayat Boyu Öğrenme Hibe sonuçlarında soru işaretleri - Tekzip metni

Hayat Boyu Öğrenme Hibe sonuçlarında soru işaretleri - Tekzip metni

Sitemizde 18.11.2015 tarihinde “Hayat Boyu Öğrenme Hibe Sonuçlarında soru işaretleri” başlığı ile yayınlanan haber metnine ilişkin tekzip metnidir.

Sitemizde 18.11.2015 tarihinde “Hayat Boyu Öğrenme Hibe Sonuçlarında soru işaretleri” başlığı ile yayınlanan haber metnine ilişkin tekzip metnidir. 

TEKZİP

18.11.2015 tarihli internet yayınınızda verilen “Hayat Boyu Öğrenme Hibe Sonuçlarında soru işaretleri” başlıklı haber içerisinde yer alan “Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi ön eleme sonuçları açıklandı ancak kafalarda soru işaretleri kaldı.” alt başlığıyla bir haber yayınlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Avrupa Birliği tarafından akredite edilmiş olan Kurumumuz tüm süreçlerini Avrupa Birliği Dış Yardım Sözleşme Usulleri Uygulama Kılavuzu’na (PRAG) göre tanımlanan iş ve işlemler üzerinden gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen tüm çalışmalar AB ve Türkiye’deki ilgili ve yetkili makamlar tarafından onaylanmaktadır. 

PRAG kapsamında “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi–II Hibe Programı” değerlendirmesi faydalanıcısının Milli Eğitim Bakanlığı olması sebebiyle ilgili alanda çalışanlar arasından görevlendirilen ve AB yetkili organlarınca onaylanan kişilerden oluşmaktadır. Açıklığa kavuşturulması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir diğer belirtilmesi gereken husus ise; başvuruların değerlendirilmesinin yayınlanan rehber ve eklerindeki; talimat ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bağımsız Değerlendirici kullanılmaması; bir tercihe bağlı olup, değerlendirme sürecine ilişkin uygulanacak olan kuralların uygulanmasını etkiler nitelikte değildir. Bu bağlamda; Başkanlığımızın Sözleşme Makamı sıfatıyla yürüttüğü bütün süreçleri; eşit muamele, tarafsızlık ve şeffaflık gibi temel ilkelere hiçbir şekilde aykırılık barındırmadan aynı özen ile yürütülmektedir.

İfade edilen tüm bilgiler ışığında; haberde yer verilen iddiaların doğru olmadığını anlamak mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, yayın etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirilmesini kamuoyu takdirine bırakıyoruz.

Bu açıklamanın 5817 Sayılı Basın Kanunu’nun 14 üncü maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.


Ömer AYÇİÇEK
Başkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevap ve Düzeltme