HDP'li Levent Tüzel'den flaş bakanlık teklifi kararı

HDP'li Levent Tüzel'den flaş bakanlık teklifi kararı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bakanlık teklifi alan HDP'li Levent Tüzel'den son dakika kararı. HDP'li Levent Tüzel bakanlık teklifini reddetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bakanlık teklifi alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, bakanlık teklifini reddetti. 

Tüzel, "Seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyoruz" dedi.

Levent Tüzel TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Tüzel şunları söyledi. 

Bu savaşı başlatanlar, geri dönüp bu savaşın kendilerini vurduğunu her gün görüyorlar. 3 yıldır süren çözüm süreci niye bitti denilip silahlar konuşmaya başladı. Bizim öncelikli çağrımız, bu haksız savaşın derhal durdurulması. Kürt halkı, Türkiye halkları adına mücadele ettiğini söyleyen herkesin bu savaşın tarafı olmaması gerektiğini söylüyorum. 

Sayın Başbakan bizleri de teveccü etmiş, 3 vekil arkadaşımıza bakanlık görevi tevdi etti. Bakanlık görevini kabul edip etmeyeceğimizi bugün saat 18'e kadar açıklamamazı rica etti. 

AKP hükümeti ve aslında 1 Numara diyebileceğimiz Cumhurbaşkanı, bir politikayı adım adım uyguluyor. Seçime kendisi giriyor. 7 Haziran'da da böyleydi, 1 Kasım'da da böyle. 

8 Haziran sabahından itibaren 1 Kasım seçimlerinin planları yapıldı ve uygulamaya konuldu. Anayasa, hukuk, teamül yok. Her şey Cumhurbaşkanı-Başbakan ikilisinin keyfilikleri çerçevesinde yürütülüyor.

Şimdi bizim katılmamızı istedikleri seçim hükümetinde aslında bu işleyişin devamı olacağı çok açık. HDP'yi halen hedef almaları bu hükümetin aynı çizgide politika yapacağının açık göstergesidir. 

Yılların teamülü Kılıçdaroğlu'na işlemedi. Parti yönetimlerine bakanlık için adaylık fikri bile sormadı. Sıkıntılı bir süreçteyiz. Bu gerginliği tırmandırarak seçimden fayda sağlayacak hesaplar yapan bir iktidar var. Emek Partisi olarak bu politikayı onaylamadık, HDP olarak da onaylamadık. İttifak gücü olarak katıldığımız demokrasi güçleri bu dayatmaları kabul etmedik. 

Seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum