Hemoroidin (Basur) Başlıca Nedenleri - Dr. Ziya Boyacıoğlu

Hemoroidin (Basur) Başlıca Nedenleri - Dr. Ziya Boyacıoğlu

Dr. Ziya Boyacıoğlu'nun bu haftaki konusu: Günümüzde çok yaygın olarak görülen bir rahatsızlık: Hemoroid (Basur). Yazarımız ilk yazısında "Hemoroid Nedir?" sorsuna cevap vermişti İkinci yazısında ise Hemoroidin (Basur) Başlıca Nedenleri konusu...

Dr. Ziya Boyacıoğlu'nun bu haftaki konusu: Günümüzde çok yaygın olarak görülen bir rahatsızlık: Hemoroid (Basur). Yazarımız ilk yazısında "Hemoroid Nedir?" sorsuna cevap vermişti İkinci yazısında ise Hemoroidin (Basur) Başlıca Nedenleri konusuna açıklık getiriyor. İşte o yazı:

ziyaboyacioglu.jpg

Hemoroidin (Basur) Başlıca Nedenleri

Hemoroid’in Anüs içindeki toplardamarların genişlemesi ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ifade etmiştik. Bu yazımızda Hemoroidin oluşum nedenlerini başlıklar ve kısa açıklamalar şeklinde anlatmaya çalışacağız.

 Hemoroid Oluşum Nedenleri:

- Uzun süre ayakta durarak, çok uzun süre oturarak ya da çok ağır şeyleri taşıyarak çalışan kişilerde hemoroid oluşma riski fazladır.

 - Ailesinde hemoroid olan kişilerin diğer insanlara oranla daha fazla hemoroid olduğu görülmektedir.

 - Sürekli katı gıdaların, liften fakir gıdaların yenilmesi kabızlığa neden olmaktadır. Kabızlıkta ki dışkılama zorluğundan dolayı anüs ve çevresindeki yapılar hasar görebilir. Özellikle dışkılama sırasındaki ıkınma anüs çevresindeki toplardamarların içerisindeki basıncın artmasına ve oradaki damarların genişlemesinde önemli rol oynamaktadır.

 - Aşırı acılı ve baharatlı yiyeceklerin yenilmesi makat çevresinde tahrişe neden olup hemoroid gelişmesine neden olabilir.

 - Gebe kadınlarda büyüyen rahmin alt bölgedeki damarlara bası yapmasıyla hemoroid gelişme riski artmaktadır.

 - Yaşlı kişilerde zayıflayan dokulardan dolayı hemoroid gelişme riski artmaktadır.

 - Kabızlıktan yanı sıra ishalde de anüs bölgesi tahriş olup hemoroid gelişmesi açısından bir risk oluşturmaktadır.

 - Aşırı kilolu olmakta bir risktir. Çünkü kiloyla beraber alt bölge organlarına baskı artmakta ayrıca kilolu olan kişilerde genelde kabızlıkta olduğundan dolayı hemoroid için bir risk oluşturmaktadır.

 - Kolon kanserlerinde hastaların yaşadığı kabızlıktan dolayı da yine hemoroid gelişme riski taşımaktadırlar.

 - Bazı spor etkinliklerinin uzun süre yapılması hemoroid oluşumu açısından bir risktir. Uzun süre ata binmek, uzun süre bisiklet sürmek gibi.

 - Çok alkol kullanmakta hemoroid için bir nedendir. Alkol vücuttaki suyu çekerek kabızlık oluşmasına neden olur.

 - Leğen boşluğundaki organlarda tümör olması kabızlığa neden olabileceğinden dolayı hemoroid oluşumu için bir risktir.

 - Siroz gibi karında asit birikimine yol açarak karın şişkinliğine neden olan hastalıklarda dışkılama sırasında zorlanacakları için anüs bölgesinin tahriş olmasına neden olabilirler.

 - Hareketsiz yaşam metabolizmayı yavaşlatıp kabızlığa neden olabileceğinden dolayı hemoroid için bir risk oluşturmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.