Her Nöbet İçin 6 Saat Ücret Talebi

Her Nöbet İçin 6 Saat Ücret Talebi

Türk Eğitim Sen olarak, 24 Şubat 2016 tarihinde MEB’e bir yazıyla başvurarak, öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmemesi hususunda düzenleme yapılmasını talep etmiştik.

Türk Eğitim Sen olarak, 24 Şubat 2016 tarihinde MEB’e bir yazıyla başvurarak, öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmemesi hususunda düzenleme yapılmasını talep etmiştik.
Bakanlık ise 29.02.2016 tarih ve 28892082-915.02-E2308440 sayılı bir yazıyla tarafımıza cevap vermiştir. Ancak sözkonusu yazıda dile getirilen yuvarlak ifadeler, sendikamızın talebini karşılamaktan uzaktır.

Şöyle ki, Bakanlık, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün görüşlerine binaen verdiği cevapta, bilindik mevcut uygulamayı tekrarlamaktan öte yeni bir şey söylememiştir.
Oysa ki, Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; öğretmenlere haftada ikinci nöbet görevi verilemeyeceği hususunda taşra teşkilatlarının açık ve net ifadelerle uyarılması idi. Çünkü bu konuda il/ilçe müdürlükleri ya da öğretmenler kurulu üzerinden okul müdürlerine bırakılacak bir inisiyatif, mevcut yaşanan problemleri ortadan kaldırmayacaktır.

Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, MEB dahil hiç kimsenin nöbet görevinin, eğitimin bir parçası ve eğitimi tamamlayan bir yönü olduğu şeklinde öğretmene nasihat vermeye haddi yoktur. Öğretmenlerimiz, yaptıkları işi, sadece iaşelerini karşıladıkları bir meslek olarak değil, memleketimizin geleceğine dönük kutsal bir hizmet olarak görmektedirler.

Bakanlığın yazısında belirtildiği üzere, iki üç öğretmeni olan okullarda zorunlu olarak yapılacak olan ikinci görevler sözkonusu olabilecektir. Böylesi durumlar için de ikinci nöbet görevi bir angarya olarak yüklenmemeli, her bir nöbet görevi mutlaka ayrı ayrı ücretlendirilmeli ve istekli olan öğretmenlere bu görev verilmelidir.

Ayrıca sendikamızın daha önce gündeme getirdiği talebi doğrultusunda, nöbet görevine 6 saat ek ders ücreti ödenmeli, öğretmenlerimiz fedakarlıklarının ve emeklerinin karşılığını alabilmelidirler.
Tekraren ifade ediyoruz ki, MEB tarafından yukarıda ifade ettiğimiz şekliyle düzenleme yapılmaz ise Türk Eğitim-Sen olarak daha önce duyurduğumuz gibi, ikinci nöbet görevinin tutulmamasına yönelik eylem kararı alacağımızın ve netice alıncaya kadar eylemimizi kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum