Hollanda'ya 2-0 kaybettik

Hollanda'ya 2-0 kaybettik

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında Hollanda'ya konuk olan A Milli Takımımız, karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

 

Amsterdam Arena Stadı'nda oynanan maça müthiş başlayan Türkiye, karşılaşmanın hemen başında Ömer Toprak ile gole çok yaklaştı. Mücadelenin ilk yarısında Arda Turan'la birçok pozisyondan eli boş dönen Ay-Yıldız ekipte, Umut Bulut'un da bir kafa vuruşu direkten döndü.
 
Hollanda'nın galibiyet golleri 17. dakikada Robin van Persie ve 90. dakikad Luciano Narsingh gelirken mücadele 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.
 
Milliler gruptaki ikinci maçını 11 Eylül'de Estonya ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak.
 
GRUPTAKİ DİĞER SONUÇLAR
 
Türkiye'nin yer aldığı 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda Romanya, Estonya'yı deplasmanda 2-0 yenerken Macaristan ise deplasmanda Andorra'yı 5-0 mağlup etti.
 
Bu sonucun ardından Romanya ve Macaristan gruptaki ilk puanlarını alarak 3 puana ulaşan ekipler arasında oldu.
 
Estonya gelecek maçta deplasmanda milli takımımız ile karşılaşırken, Romanya ise kendi sahasında Andorra'yı ağırlayacak. Macaristan ise evinde Hollanda'yı konuk edecek.
 
TRİBÜNDE 17 BİN 500 TÜRK
 
FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk  maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da  yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.
 
Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen  gurbetçiler, saatler önce maçın oynandığı Amsterdam'daki Arena Stadı önünde  toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla  toplanan gurbetçilerin şovuna Hollandalı taraftarlar da zaman zaman eşlik etti.
 
50 bin kişilik Arena Stadı'ndaki biletlerin tümü satılırken, Türk  tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Türklerin maça yoğun  ilgileri maçtan günler öncesinde biletlerin tükenmesine yol açarken, taraftarlar  biletlerin karaborsada yüksek fiyatlara satıldığını dile getirdiler.
 
SAYGI DURUŞU YAPILDI
 
Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile  Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık  saygı duruşunda bulunulurken, A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah  bantla çıktı.
 
Maçın başında başında seyircilere hitap eden her iki ülke milli takım  kaptanları dostça bir karşılaşma olması temennisinde bulundu. 
 
Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.