Hosting ve Limitsiz Hostingin Farkı

Hosting ve Limitsiz Hostingin Farkı

Hosting genel olarak hosting firmaları tarafından web ortamında bilgi ve belgelerinizi yayınlamak üzere ihtiyacınız olan alanın size sağlanmasıdır.

Hosting genel olarak hosting firmaları tarafından web ortamında bilgi ve belgelerinizi yayınlamak üzere ihtiyacınız olan alanın size sağlanmasıdır. Hosting hizmeti karşılığında aylık, belirli birkaç ayda bir, yılda bir şeklinde ödemeler alınır. Bazı firmalar tarafından belirli özel zamanlarda ya da kampanyalar dahilinde bir miktar ödeme alınmayabilir. Hosting hizmeti bir internet sitesi oluşturmak isteyen her kullanıcı ve her firma için şarttır. Bu hizmet bir bilgisayar ya da internet kullanıcısının tek başına ve standart düzeydeki imkanlarla sağlayabileceği bir hizmet değildir.

Hosting ve Limitsiz Hosting Hizmetlerinin Fiyatları

Hosting ve limitsiz hosting hizmetlerinin fiyatları tabi ki farklı olarak oluşturulur. Kullanılacak alan ve alanın büyüklüğü gibi kriterlere göre hostingte fiyat belirlenir. Ancak limitsiz hostingte kullanılacak süre gibi değerlere göre fiyat belirlenir.

Hosting ve Limitsiz Hosting Arasındaki Fark

Hosting hizmeti sizin internet sitenizin ihtiyacı olan belirli kullanım alanını size sağlar. Hosting hizmetinde ihtiyacınız olan alanı iyi belirlemelisiniz. Bir süre sonra sitenize yapılan girişler ve kullandığınız alanın artması durumunda belirli bir sınırlandırma ile bu alanı kullandığınız için yüklemelerinizi yapamayabilir veya sitenize giriş yapan kişilerin artması durumunda sayfanızın görüntülenememesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hosting firmanız ile görüşerek sizin için daha büyük bir alan açılmasını isteyebilirsiniz. Tabi ki bu hizmetin bir karşılığı olarak yapacağınız ödeme de değişecektir.

Ancak limitsiz hosting kullanıcısı iseniz yüzlerce, binlerce yükleme yapabilir ve hiçbir kısıtlama ile karlılaşmazsınız. Limitsiz hosting hizmeti sayesinde dilediğiniz kadar sayfa açabilir ve sitenizin ziyaretçilerinin sayısının artışında da kesinlikle bir sayfa görüntülenememesi gibi durumla karşılamazsınız. Limitsiz hosting hizmetinin de elbette bir sınırlandırması ve belirli kuralları bulunur. Bunu aynı internet kullanımınızda limitsiz internet kullanıyorken bazı durumlarda sınırlandırılmış internet kullanmanız gibi düşünebilirsiniz. Belirli bir kota ve haksız kullanım gibi durumlarda hosting firmanız bazı kısıtlamalara gidebilir. Mesela bir depolama alanı olarak kullanmak üzere disk alanını kötüye kullanan kullanıcılarda bir sınırlandırma şarttır. Limitsiz hosting hizmetinde film veya dizilerin izlendiği siteler, haber siteleri ve farklı alanlardaki depolama siteleri hizmetin verilmediği sitelerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.