Hristiyan Adeti Yılbaşını Kutlamayın

Hristiyan Adeti Yılbaşını Kutlamayın

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Yılbaşının İslam kültüründe yeri olmadığını belirterek “Bir Hristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle rabbimizin hara

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Yılbaşının İslam kültüründe yeri olmadığını belirterek “Bir Hristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın” dedi.

 

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZE YABANCILAŞIYORUZ

Yılbaşı kutlamalarının gün geçtikçe hızlandığını belirten Bayraktutar, “Yılbaşı ya da noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur. Bir Hristiyan âdeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde  “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’buyurmuştur.  Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaştıran, türlü etkileşimlerle toplumumuzun bir ihtiyacıymış gibi gösterilen noel bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yolla yabancılaştırılmasıdır” diye konuştu.

 

DOĞAYA ZARAR VERİYOR

Bayraktutar,  yılbaşı etkinliklerinin doğaya da zarar verdiğine dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsanlar gezi parkı olaylarında 7 ağacın bir yerden bir yere taşınmasına tahammül etmezken noel dolayısıyla çam ağaçlarının marketlerde dahi satılmasına neden sessiz kalıyorlar? Çünkü Gezi Parkı’nda yaşanılmış olayın asıl sebebi bir doğa katliamı tepkisi değil, tamamen bir bahane arama çabasıdır. Yıl başı bahanesiyle doğayı katleden, ışıklandırmalarla israfın her çeşidini yapan bu insanların kendi kültürlerinden uzaklaştığını bilmelerini istiyorum. İslam dünyasını kan gölüne çevirmek isteyen Hristiyan dünyasının kanlı noelini kutlayanlara Hz. Ömer (ra) şu ifadelerle cevap vermektedir;  ‘Allah’ın düşmanlarının bayramlarını kutlamaktan sakının.’  İsrafın her çeşidine karşı duran dinimiz, Müslümanlar açlık içindeyken Hristiyan zihniyetinin bir gereği olarak yapılan yılbaşı eğlenceleri ve israfına asla izin vermez. Toplumuzun bu süslü tuzaklara karşı daha dikkatli olması gerekmektedir. Yoksa Hristiyan adeti olan bu kutlamalara katılanlar vebalden kurtulamazlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.