Hükümetten Rusya sıcak mesajlar!

Hükümetten Rusya sıcak mesajlar!

64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Rusya ile yaşanan kriz için ılımlı mesajlar veren Kurtulmuş "Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik" dedi. Kurtulmuş, krizin aşılması için diyalog kanallarının açık tutulması çağrısı yaparken iki tarafın da birbirini uzun vadede gözden çıkaramayacağını vurguladı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

UÇAK VURULDUĞU AN MİLLİYETİ BİLİNMİYORDU
Öncelikli olarak bu uçak düşürüldüğü anda milliyeti bilinmeyen sonradan milliyeti açıklanan, öğrenilen bu uçak, Türkiye hava sahasına yaklaşmaya başladığı andan itibaren defaatle ikaz edilmiştir. Bu hava aracı, bu uçak, Türkiye kara sınırları içerisinde vurulmuştur. Nitekim Türkiye kara sınırları içerisinde vurulduktan sonra, uçağın bazı parçaları da Türkiye sınırları içerisine düşmüş, uçağın bazı parçaları da daha sonra Suriye sınırları içerisine düşmüştür. Yine defaatle ilan edildiği gibi uçak vurulduğu anda uçağın milliyeti belli değildi, bilinmeyen bir uçaktı.

KANALLARIN AÇIK TUTULMASINI İSTERİZ

Türkiye Cumhuriyeti kendi sınırlarını koruyacak güce ve imkana sahiptir. Keşke böyle bir ihlal olmasaydı. Biz Türkiye ve Rusya olarak iki komşu ülke olarak birbiriyle dostane ilişkiler geliştirmiş ülkeleriz. Bu krizin çözülebilmesi için askeri ve siyasi kanalların açık tutulmasını isteriz.

RUSYA VE TÜRKİYE BİRBİRİNİ GÖZDEN ÇIKARAMAZ
Böylesine bir olay dolayısıyla Rusya'nın Türkiye ile ilişkililerini hepten gözden çıkaracağını asla tahmin etmiyoruz. Aynı şekilde Türkiye tarafı için de, bizim için de bu olay dolayısıyla Rusya'yı gözden çıkarmamızın mümkün olmadığını çok açıklığı, çıplaklığı ile ifade ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum