Hülle Yoluyla Şube Müdürü Atamaları

Hülle Yoluyla Şube Müdürü Atamaları

Yükseköğretim kurumları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan süre şartı ile asgari lisans mezunu olma şartını taşıyan adayları FAKÜLTE SEKRETERİ kadrolara sınavsız atadıktan birkaç ay sonra, ilgililerin rıza dilekçeleri alınarak...

Yükseköğretim kurumları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde aranan süre şartı ile asgari lisans mezunu olma şartını taşıyan adayları FAKÜLTE SEKRETERİ kadrolara sınavsız atadıktan birkaç ay sonra, ilgililerin rıza dilekçeleri alınarak boş Şube Müdürü kadrolarına sınavsız yani kamuda "HÜLLE ATAMA" dediğimiz yöntemle atamaktadırlar. Böylelikle de görevde yükselme yönetmeliğine göre yapılması gereken yazılı ve sözlü sınav uygulanmamaktadır.

Bilindiği üzere, Genel Sekreter ve Daire Başkanlarının ek göstergesi 3600, Genel Sekreter Yardımcısı ile Fakülte Sekreterlerinin ek göstergesi 3000 ve diğer Yüksekokul Sekreteri ile Enstitü Sekreterlerinin ek göstergesi ise 2200'dür. Dolayısıyla bu kadrolara sınavsız atananlar 1 inci derece Şube Müdürü kadrosunun ek göstergesi olan 2200'e üst veya eş bir kadroya atanmış oluyorlar.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun en temel ilkelerinden birisi de "Kariyer" ilkesidir. Ancak, üniversitelerde bu ilkeye göre işlem tesis edilerek şube müdürü kadroları için Görevde Yükselme Sınavı açılması gerekirken, uygulama tam tersi bir düzende hülle atamalarla yürütülmektedir.

Dolayısıyla, üniversiteler Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan yönetmelikteki boşluktan yararlanarak Şube Müdürü kadrolarına sınavsız atama yapmaktadırlar. Buda kurumlarda yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olabilecek, kendini yetiştirmiş, dinamik adaylar yerine liyakatten uzak, temsil yeteneği, bilgi ve deneyimi olmayan torpilli kişilerin yönetici kadrolarına getirilmesinin önünü açmaktadır. sebebiyet vermektedir.

Yasal yollara başvurmaları için sendikaları göreve çağırıyoruz.

İşte Hülle atamalara bir örnek.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Nusaybin Meslek Yüksek Okulu sekreteri olan A. C. ile yine Ömerli Meslek Yüksek Okulu'nda Yüksekokul sekreteri olan T. O. Mardin Büyükşehir Milli Eğitim Müdürlüğünde kadrosuna asaleten atanarak görevlerine başladı.

http://www.mardinlife.com/Sube-mudurleri-yeni-gorevlerine-basaldi-haberi-28895

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum