İç ve Batı kesimlerde sıcaklık 2-5 derece artacak

İç ve Batı kesimlerde sıcaklık 2-5 derece artacak

Yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Artvin, Rize, Ardahan çevreleri ile Bayburt, Erzurum ve Kars'ın kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (20-50mm), Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde yoğun kar (30-60 cm.) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya Kesimi, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve Batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerine kadar Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı (30-60cm.) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çığ riski, yoğun kar yağışından dolayı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerine kadar Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (20-50mm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya Kesimi ile bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

EDIRNE °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

TEKİRDAĞ °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu, gece saatlerinde batısının parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

AYDIN °C, 16°C

Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

IZMIR °C, 15°C

Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

UŞAK °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

KAHRAMANMARAŞ °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

MERSIN °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

OSMANİYE °C, 15°C

Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C

Az bulutlu

ESKISEHIR °C, 8°C

Az bulutlu

KIRŞEHİR °C, 4°C

Az bulutlu

NEVŞEHİR °C, 3°C

Az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 5°C

Parçalı az bulutlu

KARABÜK °C, 9°C

Parçalı az bulutlu

KASTAMONU °C, 4°C

Parçalı az bulutlu

ZONGULDAK °C, 13°C

Parçalı az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Artvin ve Rize çevreleri ile Trabzon ve Bayburt'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak (20-50 mm), Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yoğun kar (50 cm. ve üzeri) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 13°C

Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ile sabah saatlerinde Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar (30-50 cm.) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ELAZIĞ °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerindekuzey kesimleri kar yağışlı

MALATYA °C, 8°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

GAZIANTEP °C, 12°C

Az bulutlu ve açık

KİLİS °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

MARDİN °C, 7°C

Az bulutlu ve açık

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.