İdarecilikleri düşmeden yöneticilere alan değişikliği

İdarecilikleri düşmeden yöneticilere alan değişikliği

İdareci olan sınıf öğretmenlerinden branş değiştirecek olanların idarecilikleri üzerinde kalacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır.

Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki hafta başlıyor. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, başta öğretmenlerin özür grubu atama taleplerinin yerine getirilmemesi olmak üzere birçok konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ile görüştü.

Ahmet Özer, görüşmede Müsteşar Yardımcısı Yılmaz’dan, aile bütünlüğü sağlanamamış öğretmenlerimizin feryadının, eğitim öğretim başlamadan sona erdirilmesi için çözüm önerilerimizin bir an önce değerlendirilmesini istedi. Özer, il dışı ve özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntının teklif ve taleplerimizin yerine getirilmemesinden kaynaklandığını belirterek, “Alan değişikliği şimdiye kadar çoktan yapılmış, becayiş uygulamasının önü de açılmış olmalıydı. Zaman verimli kullanılamadı ve geldiğimiz noktada sorunlar hala ortada durmaktadır” dedi.

Sendika olarak defalarca görüşmeler yaptıklarını ve önerilerini paylaştıklarını dile getiren Özer, “eğitimciler önerilerimizin gereğinin yapılmamış olmasının sıkıntısını yaşamaktadır. Zaman henüz çok geçmiş değildir. İvedi bir adımla birçok konuda rahatlama sağlanabilir. Bu konuda önerilerimizin samimiyetle değerlendirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen’in taleplerinin gündemlerinde olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, “Eğitim öğretim yılının sorunsuz başlaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özür durumu tayin taleplerinizin yerine getirilmesi ve becayiş talebiniz dâhil birçok konu gündemimizdedir. Sorunların çözümü için bütün alternatifleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Bakanlığa Sunduğumuz Önerilerimiz Şunlar:
Okul Yöneticileri

-Okulu ortaokul olarak değişen sınıf öğretmeni idarecilerin mağduriyetleri giderilmelidir.

-İdareci olan sınıf öğretmenlerinden branş değiştirecek olanların idarecilikleri üzerinde kalacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır.

-Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmelik değişikliği çalışmaları eğitim hizmet kolunda yetkili olan sendikamız ile birlikte yapılmalıdır.

EĞİTİM BİR SEN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum