IHL'leri tercih eden 359 bin, yerleşen 159 bin

IHL'leri tercih eden 359 bin, yerleşen 159 bin

TRT Haberde açıklama yapan Nabi Avcı "TEOG'da IHL'leri tercih eden 359 bin öğrenciden 159 bini yerleştirilebildi, 200 bini kontenjan olmadığı için yerleşemedi" dedi.

Nabi Avcı: TEOG'da IHL'leri tercih eden 359 bin öğrenciden 159 bini yerleştirilebildi, 200 bini kontejan olmadığı için yerleşemedi.

Nabi Avcı: TEOG'da tercih yapmadığı için (özel okul tercih ettiği için) sistemin otomatik İHL'ye yerleştirdiği öğrenci sayısı 209.


2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına günler kala, Milli Eğitim Bakanı TRT Haber ekranlarında Yıldıray Oğur'un eğitim sistemiyle ilgili sorularını cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sistemini değerlendirdi.

Tekrar okulu sınıfı öğretmeni merkeze oturtmak için bu sistemi uyguluyoruz." diyen Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu uygulama, 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir düzenlemedir. 1 miyon 300 bin ortaokulu bitiren öğrencimiz var."

İşte Bakan Nabi Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları:

"Özel okuların büyük bir bölümü bu sistemde görünmüyor. Bu yüzden akasamalar oldu. 15 tercihinden birine yerleşemeyen öğrenciyi 6 okul türünden birine yerleştiriyoruz."

"1 milyon 300 bin öğrencimizden 1 milyon 50 bini, 15 tercihinden birine yerleşti. Bunun yarısından fazlası ilk üç tercihinden birine yerleşti. Bu sayı 550 bin civarındadır."

"Sonra nakil dönemi başladı. Veliler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri nakil için başvurabilirler. Biz nakil başvuru taleplerini alıyoruz ve o gün akşam öğrenciyi yerleştiryoruz."

İMAM HATİP OKULLARI KONUSU

"İmam hatip okulları normal lise müfredatında eğitim veren bir yerdir."

"Hiç sisteme girmeyen ve tercih yapmayan öğrenciler var. Yasal olara biz her öğrenciyi bir okula yerleştirmek zorundayız. Özel okula gidecek öğrencilere 3 bin 500 TL devlet yardımı yapalım dedik. Öğrenci, bu teşvikten yararlanmak için sitemde görünmelidir."

"Uyandırılmak istenen algı, normal şartlarda kimsenin gitmeyeceği ve devletin zorlamasıyla gidildiğini zannediyor. Ama böyle değil."

"Öğrenciler 15 tercih yapıyor. İmam Hatip'i tercih eden öğrenci sayısı 159 bin civarında."

"1. sırada tercih edenlerin sayısı 93 bin. Yerleştirdiğimiz öğrenci 54 bin öğrencidir.

"Hiç tercih yapmayan ve İmam Hatiplere yerleştirilen öğrenci sayısı 209'dur."

"Zorla imam hatipe yerleştirilen öğrenci yok. İmam hatipi istediği halde yerleşemeyen çok öğrenci var."

TRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.