İhsanoğlu’nun koruması silahı ateşledi

İhsanoğlu’nun koruması silahı ateşledi

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ayvansaray'da katılacağı iftar yerinde gerginlik yaşandı. İhsanoğlu’nun koruma polisi havaya tek el ateş açtı.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Eyüp ziyaretinin ardından, iftar için MHP’nin Ayvansaray Surdibi’ndeki çadırına geldi. Buradaki Hz. Kab Camisi’ni gezip iftar yapacağı masaya oturdu.  Bu sırada, İhsanoğlu’nun yanına yaklaşmaya çalışan vatandaşları koruma polislerinin uzaklaştırmak istemesi üzerine, koruma polisleriyle MHP’liler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yumruklu kavgaya dönüşmesi üzerine İhsanoğlu’nun koruma polisi havaya tek el ateş açtı. MHP yöneticilerinin araya girmesiyle olay yatıştırılırken, İhsanoğlu aracına binerek olay yerinden ayrıldı. 

ÜÇ YERDE SİYASET OLMAZ 

Beş partinin cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam Eyüp Çarşı’da yürüdü, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. İhsanoğlu daha sonra Eyüp Camii’ne girerek Eyüp Sultan Hazretleri’nin türbesi önünde de dua etti. İhsanoğlu basın mensuplarının cami önünde soru sormak istemesi üzerine de “Camide, devlet dairesinde, kışlada siyaset olmaz. Bu üç yerde siyaset olmaz” dedi. 

BEN DE YETİM BÜYÜDÜM 

Cami çıkışında İhsanoğlu’nun yanına yaklaşan bir vatandaş, “Beş partiyi arkanıza almanızla Başbakan’a karşı adaletli bir seçim midir” diye sordu. İhsanoğlu da, “Ben sırf beş partinin adayı değilim oğlum, AK Partililer de beni destekliyor” dedi. Vatandaşın, “Bir yetim olarak söylüyorum” demesi üzerine “Ben de yetim olarak büyüdüm oğlum” yanıtını verdi. 

SİLAH PATLADI SİNİRLER GERİLDİ 

Prof. İhsanoğlu daha sonra Surdibi’nde Hazreti Kab Camisi bahçesinde kurulan MHP Fatih İlçe Teşkilatı’nın iftar çadırına geldi. İhsanoğlu burada vatandaşla selamlaştı ve Hazreti Kab’ın türbesinde dua etti. İftar için masasına oturan İhsanoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya hazırlandığı sırada masanın arka bölümünde bazı vatandaşlar İhsanoğlu’nun yanına gelmek istedi. Bu sırada İhsanoğlu’nun koruma polisleri vatandaşların daha fazla yaklaşmasını engelledi. MHP’liler koruma polislerine müdahale ederek, “Yaklaşsınlar. Ne var bunda” diyerek tepki gösterdiler. Tartışmanın arka bölümde büyümesi ve yumruklaşmaya dönmesi üzerine MHP’liler iki koruma polisine yumruk ve tekmelerle saldırdı. Koruma polislerinden biri silahını çıkartarak havaya tek el ateş etti. Bir süre daha devam eden tartışmayı İl Teşkilatı’nın yöneticileri araya girerek yatıştırdı.  

ÇOÇUĞUNUN ÖNÜNDE DÖVDÜLER 

Parkta iftarını açmak isteyen bir aile de bazı MHP’liler tarafından dövüldü. Eşi Fatih Mutlu ve üç çocuğu ile birlikte parkta bulunan Fatoş Mutlu, kalabalığı görünce MHP’lilere “Kim geldi?” diye sordu. “Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu geldi” yanıtını alan Fatoş Mutlu, “Keşke Babşakanımız Tayyip Erdoğan gelseydi” dedi. Bunun üzerine MHP’li bir kadın, “Provakatör defolun buradan” diyerek Fatoş Mutlu’yu itti. Araya girmek iskteyen Fatih Mutlu da partililer tarafından çocuklarının gözleri önünde dövüldü. Fatoş Mutlu, eşinin Gedikpaşa’da ayakkabıcılık yaptığını belirterek, “Her akşam buraya gelip iftarımızı türbenin bahçesinde açıyoruz. Ben “Keşke başbakanımız Tayyip Erdoğan” gelseydi deyince çocuklarımın önünde birden üzerime saldırdılar. Başbakanımızı sevmek suç mu?” diye konuştu. 

İHSANOĞLU AYRILDI 

Gerilimin artması üzerine koruma polisleri daha sonra olay yerinden uzaklaştırılırken İhsanoğlu da kalkarak çıkışa doğru yöneldi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş araya girerek İhsanoğlu’na iftara kalması için ricada bulundu. İhsanoğlu aracının içinde bir süre konuştuktan sonra bir televizyon kanalındaki canlı yayına katılmak üzere iftardan ayrıldı. 

MÜNFERİT OLAY 

MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada vatandaşın geçerken uğradığı ve iftarını yaptığı çadırımız var. Burada MHP’ye gönül veren ve diğer vatandaşlarımız vardır. Polis korumaları sayın cumhurbaşkanı adayımıza her nedense vatandaşımızı yaklaştırmamaya çalışıyorlar. Vatandaşla korumalar arasındaki tartışmayı engellemek isteyen teşkilattan bir arkadaşımıza karşı çok ağır bir davranışta bulunuyorlar. Arkadaşımız da ‘Bunu niye yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanımız halkla bütünleşen bir adayımızdır. Bırakın halkla bütünleşsin dertleşsin’ diyor. Bunun için aday olmuştur zaten. Bu korumaların da güç kullanarak hem vatandaşa hem teşkilat mensuplarımıza neden yaptığı bilinmeyen bir şekilde güç kullanma ve tartışma olmuştur. Tartışma neticesinde silahını havaya kaldırarak havaya sıkmıştır. Polis koruması. Polisin korumanın kim olduğunu bilmiyoruz. Ya emniyetin bu günkü etkinlik için getirdiği koruma ya da kendi korumasıdır. Bunu komplo olarak değerlendiremem. Münferit bir olaydır.”


İHSANOĞLU'NDAN YAZILI AÇIKLAMA
Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu da olay üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. İşte İhsanoğlu'nun açıklaması;

"İstanbul Eyüp'teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı. Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık. Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı. Hepimize geçmiş olsun. Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum