İkili Eğitim Yapan Okul Yöneticileri Ek Dersleri

İkili Eğitim Yapan Okul Yöneticileri Ek Dersleri

İkili Öğretim Yapan Okul İdarecilerinin İlave Ek ders Ücretlerinde Sorun Çıkarılmamalıdır

Sendikamıza gelen mail ve telefonlara göre bazı il milli eğitim müdürlüklerinin, ikili öğretim yapan eğitim kurumu yöneticilerine ödenecek ek ders ücretleri hususunda yanlış uygulamalara yol açtığı ve ikili öğretim yapan eğitim kurumu yöneticilerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın 29. maddesinde yer alan ‘Yöneticilerin haftada almaları gereken ek ders ücretlerinin üzerine 2 saat daha artırımlı ek ders ücreti ödenmesi’ hükmüne rağmen iki saatlik ek ders ücretini ödemeyen yöneticilerin bu haksız uygulamaları nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasında zorunluluk duyulmuştur.

Bilindiği üzere 29/05/2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının 29. maddesinde;

“İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerinin ilave ek ders ücreti

Madde 29- (1) 1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenir.” hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan Bakanlığın tüm merkez ve taşra teşkilatı birimlerine göndermiş olduğu 11/09/2012 tarihli ve 42188 sayılı ek ders ücreti konulu yazısının ekinde yer alan ve Maliye Bakanlığının, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararlarının açıklaması niteliğini taşıyan 31/08/2012 tarihli ve 9310 sayılı görüşlerinde;

Anayasanın 53. ve 128. maddelerin ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun başta 34. maddesi olmak üzere diğer ilgili maddelerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda, toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabileceği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının kesin olduğu ve toplu sözleşme hükmünde olduğu gayet açık ve net bir şekilde hükme bağlandığından,..... Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararında yer alan söz konusu hükümlerin ilgili mevzuatında herhangi bir düzenleme yapılmadan doğrudan uygulanması gerektiğini belirtmiştir.

Bu nedenle gayet açık ve net bir hüküm olan ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nda hüküm altına alınan 29. madde ile tüm maddelerin ilgili mevzuatında herhangi bir düzenleme yapılmadan doğrudan uygulanması gerektiğinden; ikili öğretim yapan eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders ücretlerinin tereddüte mahal bırakmadan haftada 2 saat daha artırımlı ödenmesi yasal bir zorunluluktur. Aksi durum keyfiliktir. Bu hükümlere rağmen ikili öğretim yapan eğitim kurumu yöneticilerinin amir hükmünde olan düzenlemeyi uygulamamalarından dolayı sorumlu olacakları açıktır. Sendika olarak bu konunun takipçisi olacağının bilinmesini belirtmek isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.