İl Dışı Alan Değişikliği ve Özür Grubu Atamalarının Açıklaması

İl Dışı Alan Değişikliği ve Özür Grubu Atamalarının Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığının Özür Grubu Mağdurlarına Yönelik İl Dışı Yapmayı Planladığı Alan Değişikliği Ne Anlama Geliyor?

 

Milli Eğitim Bakanlığının Özür Grubu Mağdurlarına Yönelik İl Dışı Yapmayı Planladığı Alan Değişikliği Ne Anlama Geliyor?
 
 MEB'in Özür Grubu ve Alan Değişikliği Duyurusu Ne Anlama Geliyor? Sitemize gelen yorumlarda bu konunun anlaşılır bir biçimde izah edilmesi isteniyor. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu il dışı alan değişikliği kılavuzunun açıklaması…
 
Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerimizin 2012 yılı itibariyle norm kadro açığı olmaması sebebiyle özür grubu tayinlerinin yapılamaması sorununu MEB, TTK görüşleri ile il dışı alan değişikliği ile çözme yolunu seçti.
 
Kılavuz maddelerini yorumlayacak olursak…
 
Alan değişikliği sadece il dışı ve özür grubu mağdurlarına yöneliktir.
 
1- Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan ve özür grubu mağduru olan tüm öğretmenlerimizden;
 
  1. Fizik, Kimya, Biyoloji, Almanca ...vs branş mezunu olup sınıf öğretmenliği kadrosunda görev yapan öğretmenlerimizden özür grubu mağduru öğretmenlerimize mezun oldukları alanda il dışı alan değişikliği hakkı tanınmıştır.
 
  1. İki yıllık Ön Lisans mezunu olup 4 yıllık Lisans tamamlama yapan öğretmenlerimize , Lisans tamamladıkları alanlarda il dışı alan değişikliği hakkı tanınmıştır.
 
  1. Sınıf öğretmeni olup yan alanı olan öğretmenlerimize, yan alanında il dışı alan değişikliği hakkı tanınmıştır.
 
Sınıf öğretmenliği kadrosunda olup yukarıda açıklaması yapılan a-b-c seçeneklerde ki şartları taşımayan tüm sınıf öğretmenlerimize Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği ve Teknoloji Tasarım alanına , il dışı alan değişikliği hakkı tanınmıştır. ( Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması kapsamında 2002 yılından sonra sınıf öğretmenlerine yan alan verilmemiştir.)
 
 
 2 .Branş Öğretmenlerimizin İl Dışı Alan Değişikliği;
 
a. Diplomaları Başka bir Alana veya Branşa ( Yan Alanı Olanlar Yan Alnına)
atanmaya müsait olanlar, bu alanlara ya da TTK 80 sayılı kararlarında ki çizelgede aylık karşılığı okutabilecekleri ders bulunanlar bu alanlara il dışı alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.
 
b. Yine bunun yanında il dışı özür grubu mağduru olup tüm branş öğretmenlerine Teknoloji Tasarım alanına geçiş istemek koşuluyla il dışı alan değişikliği hakkı tanınmıştır.
 
  • MEB Teknoloji Tasarım Dersini tüm öğretmenlerimizin alan değişikliğine açmıştır.
  • Yine tüm sınıf öğretmenlerimize hem Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği hem de Teknoloji Tasarım öğretmenliği alanına geçiş hakkı tanınmıştır.
3. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün açıklamalarına göre öğretmenlerimiz atanmak istedikleri ilde en fazla 25 tercihte bulunabileceklerdir. 25 den fazla eğitim kurumunun ilan edildiği illerimizde ise boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini 26. tercih yoluyla belirterek alan değişikliği şartıyla il dışı özür durumuna başvurabileceklerdir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Teknoloji Tasarım derslerine alan değişikliği ile öğretmen alıp özür grubu sorununa çözüm üretmesi ilk bakışta olumlu olarak algılansa da , yeni der çizelgesinde bu dersin kademeli olarak kaldırılmasının öngörülmesi en fazla 3 yıl sonra bu alanda binlerce öğretmenin mağdur olmasına neden olacaktır.
 
Özür grubu mağduru binlerce aday bu kılavuzla eşlerine kavuşmayı hayal ederken , umarız MEB bu adayları kontenjan engeline takmaz.
 
Eşlerine ve çocuklarına kavuşmak için Zihin Engelliler öğretmenliği gibi zor bir alana geçmeyi göze alan, yine MEB’in gözden çıktığı Teknoloji tasarım branşına geçmeyi göze alan öğretmenlerimize birde illerde kontenjan dayatması getirilirse , özür grubu sorunu tamamen çözülemez.
 
Milli Eğitim Bakanlığının bu sistemin hemen akabinde öğretmenlere İlçeler ve iller arası BECAYİŞ sistemini getiren bir çalışma yapması beklenmektedir.
 
İl İçi ve İller arası BECAYİŞ ile yıllardır yer değiştirme bekleyen binlerce öğretmenimize biraz nefes aldırılabilir.
kamudan haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.