İl İçi Özür Durumu Mağduriyeti Giderilmeli

İl İçi Özür Durumu Mağduriyeti Giderilmeli

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 2016-2017 eğitim öğretim yılının mesleki çalışmalarının başladığını ancak eş durumu özür grubu atamasında istediği yere tayini çıkmayan öğretmenlerin mağduriyetinin devam ettiğini söyledi.

Eş durumu atamalarında 3 yıl çalışma şartının kaldırılmasının ardından mağdur bir grup öğretmenin mağduriyetinin giderildiğine değinen Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 3 yıl şartı ile ilgili düzenlemede ve sonrasında yaşanan 41. tercihi yapmayan öğretmenlerin mağdur olmamaları yönündeki taleplerimiz dikkate alındı. Ancak il iç özür grubu mağduriyeti yaşayan öğretmenlerimizle ilgili sorun devam ediyor. Bakanlığın veya valiliklerin, öğretmenlerin özürlerini dikkate alarak bu sorunu da çözmelerini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bakanlığın, öğretmenlerin yer değiştirme mağduriyetini gidermeye yönelik adımlarını olumlu bulduklarını söyleyen Selvi, ancak atılan adımlara rağmen öğretmen atamalarına ilişkin bazı sorunların devam ettiğini söyledi. Öğretmenliğin, moral ve motivasyonla ifa edilen bir görev olduğuna işaret eden Selvi, okullar açılmadan il içi özür durumu atamalarında mağdur olan öğretmenlerin sorunlarına işaret ettiği açıklamasında, “Uzun süredir özür durumundan atanmak isteyen ancak atanamayan öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimiz il veya ilçe içinde atanmak istedikleri yere atanamadılar. Uzun süredir mağduriyetleri devam eden bu öğretmenlerimiz, il dışından gelen meslektaşlarının ilçe emrine atanması üzerine yeniden umutlandılar. Öğretmenlerimizin ilçe emri ile veya valiliklerin tasarrufu ile mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Bu yöndeki talebimizi yetkililerle paylaştık. Öğretmenlerimizin gönül rahatlığıyla görevlerini ifa edecekleri bir tasarruf bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.