İl içi yer değiştirmede ilişik kesme işlemleri

İl içi yer değiştirmede ilişik kesme işlemleri

İl İçi yer değiştirmelerin yapılmasının ardından ilişik kesme işlemlerinin nez aman yapılacağı sorusu sıkça sorulmaktadır.

İlişik kesmek isteyen öğretmenler kararnameleri okullarına gelir gelmez ilişiklerini kesebilirler. Tatilde görev yeri dışında bulunan öğretmenler ise göreve başlayacakları Eylül ayının başında ilişiklerini kesebilirler. Çünkü bakanlık yayımladığı duyuruda
 
“ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 16 Temmuz tarihinden itibaren yapılacaktır.”
 
Cümleleriyle öğretmenlerin mağdur olmamalarını amaçlamıştır. Aksi halde ilişik kesme için tarih konulur ve öğretmenler de o tarihe kadar ilişik kesmek zorunda kalırlardı.
 
İllerde çıkan kararnamelerde her zaman olduğu gibi 15 gün içinde ilişik kesilmesi ifadesi bulunduğundan okul müdürlükleri de tereddüde düşmektedirler.
 
Okul müdürlerine hatırlatmamız gerekir ki okulunuzdan ayrılan bir öğretmen ilişik kesmese dahi onun boşaltacağı kadro sistemde boş görünmektedir. Yani o kadrolar il dışına da, ilk atamaya da, özür grubuna da görülebilmektedir.
 
Bu nedenle öğretmen gelmeyecek kaygısı yaşanması da yersizdir.
 
İl MEM’lerin, ilçelerini ve okulları bu yönde bilgilendirmeleri öğretmenlerle okul idarelerinin karşı karşıya gelmelerini önleyecektir.
 
Maksut BALMUK
 
Eğitim Yöneticisi
 
www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.