İl İçinde Özür Grubu Ek Yer Değiştirme Yapılmalıdır

İl İçinde Özür Grubu Ek Yer Değiştirme Yapılmalıdır

Aktif Eğitimciler Sendikası Milli Eğitim Bakanlığından il içi mazerete dayalı ek yer değiştirme talep etti.

Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu 11.08.2015 tarihinde Bakanlığın resmi web sitesinde yayımlanmış ve iki aşama sonrasında 28.08.2015 tarihinde atamalar gerçekleşmiştir.

 

Atama sonuçları açıklandığında binlerce öğretmenin Anayasamızın aile bütünlüğü ilkesine rağmen atanamadığı görülmüştür. Ancak takdirle karşıladığımız, 31.08.2015 tarihinde yayınlanan Bakanlık duyurusunda, “tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum” seçeneğini işaretlemeyen veya “istemiyorum” seçeneğini işaretleyip ataması bu nedenle gerçekleştirilemeyen öğretmenlere, 01.09.2015 günü saat 24.00’a kadar MEBBİS üzerinden elektronik ortamda ilçe emrine atanmak “istiyorum/istemiyorum” seçeneklerinden birini işaretleyerek tercihte bulunma hakkı verilmiş, ayrıca “istiyorum” seçeneğini işaretleyenlerin atamalarının, birinci aşama (11-17 Ağustos 2015) başvurusunda tercih ettikleri ilçe emrine yapılacağı.” açıklamasına yer verilmiştir. Fakat verilen bu hak, mağduriyetlerin giderilmesi için yeterli olmamıştır.

 

Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Ek Yer Değiştirme ile iller arasında yapılan yer değiştirmeler sonrasında boşalan kadrolar olmuştur. Yer değiştirme döneminde muhtemel olarak görünen kadrolar şimdi boşalmıştır. Böylece iller arasında yapılan ek yerleştirme sonunda il içinde bu okulları isteyen öğretmenlerimize de başvuru hakkı doğmuştur.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, il içinde mazerete dayalı yer değiştiremeyerek mağduriyet yaşayan öğretmenlere; ek başvuru ve ilçe emrine atanma hakkının verilmesini Bakanlıktan talep ettik.

 

Resmi yazı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.