İl Milli Eğitim Müdürleri Atamaları Ne Oldu?

İl Milli Eğitim Müdürleri Atamaları Ne Oldu?

İL MÜDÜRLERİ TEK TEK AYRILIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı 81 il müdürlüğüne vekaleten görevlendirme yaptı, akabinde 10 ile atama asaleten atama yaptı. Geriye kalan 71 ilin milli eğitim müdürü vekil..
İl müdürlüğü görevlendirmeleri konusunda Bakanlık hata yapmıştır.

Şimdi bu hataları örneklerle açıklayalım.

1- Asaleten atama şartları taşımayan il müdürlerinin vekâleten görevlendirilmeleri hatadır.

Asaleten atanma şartlarını taşımadığı halde il müdürlüğüne görevlendirilmek için cv verip bu göreve asaleten atanamayacağını bile bile talip olmak ne kadar hataysa Bakanlığın asaleten atanma şartları tutmayan eğitimcileri vekaleten il müdürü yapması da o kadar hatadır.

MEB Müsteşarı Emin ZARARSIZ , Bayramdan once il müdürlerine yönelik yapmış olduğu telekonferans konuşmasında asaleten atanma şartları tutmayan il müdürlerinin atamalarının yapılmayacağını net bir cümle ile ifade etti.

Asaleten atanma şartları tutmayan il müdürlerinden atanma konusunda gelen bir soruya,
ZARARSIZ; “ Asaleten atanma şartları tutmayan kişiler bu görevlendirmeler yapılırken asaleten atanamayacaklarını biliyorlardı.” Cevabını Verdi.

2- Hayatında bir gün bile eğitim yöneticiliği yapmayan kişiler il müdürü olarak görevlendirildi.

3- Sbs, Lys sınavlarında her yıl istikrarlı başarı gösteren bir çok il müdürü havuza alınırken bu kişilerin yerine kariyer ve liyakat ölçülerini taşımayan kişiler cv üzerinden referansla il müdürü yapıldı.

İl Müdürlüğüne görevlendirmesi yapılan müdürlerden bir çoğu daha bir kaç ay dolmadan görevi bırakırken bir çok il müdürü de adeta kaçarcasına görevlerini bıraktı.

Tunceli, Kırhşehir, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlerinin ardından son Bırakan müdür İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ'ın referansıyla Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Şerafettin TURAN oldu.

 

İl Milli Eğitim müdürleri görevi bırakırken bir çok il müdürü de görevlendirmelerinin iptal edilip kadrolarının Bakanlığa alınması ,yani kapağı Bakanlığa atmak için var gücüyle çalışıyor.

 

Bazı İl Milli Eğitim Müdürleri ise yaptıkları örnek ve başarılı çalışmalar ile göz dolduruyor.

……………………

……………………….

 

Bir il müdürü düşünün ki ,kamu sitesinde yayınlanan ve resmi niteliği olmayan bir belgeyi il müdürlüğü sitesine atarak resmi belge gibi eğitimcilere sunuyor.

Yine başka bir il müdürü Mtsk kurslarından kimin ne kadar pay alacağını dahi açıp yönetmelikten okuyamayıp , il müdür yardımcılarına madara olmaktadır.

Yine başka bir ilimizin müdürü 15 tane norm kadro fazlası öğretmeni ne yapacağını Bakanlığa sormaktadır.

Karadenizin incise bir ilimizde görev yapan il müdürümüz ilk iş olarak özel kalem niyetiyle iki bayanı sekreter yapıp ilçe müdürlerine bile randevu vermezken , halen görevinin okul müdürlüğü olduğunu unutmaktadır.

Bu örnekler gibi onlarcası hergün sitemize bilgi ve belge olarak gönderilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının il müdürleri konusunda Eğitim Öğretim çalışmalarının başlayacağı şu günlerde net kararını vermesi, asaleten ataması yapılacak müdürlerimizin asaleten atamalarının bir an once yapılması ülke menfaati ve eğitimin menfatinedir.

Bunun yanında il müdürlüğü koltuğu altında ezilip bu görevi yapamayan , yada gitmiş olduğu ili beğenmeyip bırakmak isteyen müdürlerin görevlerine ise ivedilikle son verilmelidir. Asaleten atama şartları tutmayan müdürler ise daha fazla oyalanmadan önlerini görmeleri sağlanmalıdır.

Bu ortamda vekaleten görev yapan il müdürleri sorumluluk üstlenmemekte ve kafaları rahat olmadığı için verimli bir şekilde görev yapamamaktadır. Bir çok il müdürü kimseleri küstürmeyim asaleten atamam yapılsın diye , Bakanlık bürokratları, siyasiler ve sendikaların elinde oyuncak olmaktadır.

Bu sorun Milli Eğitim Bakanlığının acil çözmesi gereken sorunların en başında gelmektedir

Ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum