İl Müdürleri Alan Değiştirmek İsteyen Yöneticilerin Hakkını Gasp Ediyor

İl Müdürleri Alan Değiştirmek İsteyen Yöneticilerin Hakkını Gasp Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığının iki satır yönetmeliğini , kılavuzunu ve genelgesini yorumlamaktan aciz İl Müdürleri ve Yöneticileri alan değişikliği yapmak isteyen binlerce yöneticiyi mağdur edecek. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenliği norm fazlasını eritmek ve branş açığını kapatmak için sınıf öğretmenlerine alan değişikliğini açtı.

Yine Bakanlık çok zekice bir uygulama ile dönüştürülen okulların yöneticilerinin mağdur olmaması için bu yöneticilere sadece kendi okulları için norma bakılmaksızın alan değişikliği hakkını tanıdı.
Örneğin; Okulu hem ilkokul hem de ortaokul olan yöneticilerimizden branşı sınıf öğretmeni olanlara kılavuzun 1.7 maddesinde kendi okulunda norma bakılmaksızın dersi olması halinde alan değişikliği hakkı tanıdı.
İşte yönetmeliğin 1.7 maddesi;
Eğitim kurumu yöneticileri, öğrenimleri itibariyle geçebilecekleri alanda ders yükü bulunması halinde kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir.Bu yöneticilerin görevli oldukları eğitim kurumunda alan değişikliklerinin yapılması halinde yöneticilik görevleri üzerlerinde kalacaktır.
Bakanlığın dönüştürülen okulların idarecilerinin mağduriyetini gidermek için yapmış olduğu bu uygulama birçok ilimizde iş bilmez idarecilere takıldı.
Yozgat, Gaziantep, Sivas,Muş,Hatay gibi illerimizin iş bilen ve yönetmeliği yorumlayabilen yöneticileri yukarıda ki kılavuz maddesini ilgi tutarak, öncelikle alan değişikliği yapmak isteyen idarecileri kendi kurumlarına tanımladı. Sonra il genelinde norma bakılmaksızın , okullarında ders yükü olması halinde alan değişikliği hakkı tanıdı.
Yukarıda arz olunan konudan anlaşılacağı üzere, okulları dönüştürülen yöneticilere ülke genelinde farklı uygulamalar yapılmaktadır. Bazı illerimiz kılavuzun 1.7 maddesini ders yüküne göre uygulayarak doğru bir iş yapmakta ve yöneticilerin mağduriyetini önlemektedir. Kılavuz maddesini yorumlamaktan aciz onlarca ilimiz ise il genelinde ki norma bakarak branşı sınıf öğretmeni olan idarecilere alan değişikliğini açmamaktadır.

Bakanlık okulları dönüştürülen sınıf öğretmenlerinin alan değişikliği ile mağduriyetini gidermek isterken, İl Müdürlükleri, sınıf öğretmeni yöneticilerine takoz koyarak  HAYIR alan değiştiremezsiniz diyor.
 
Bir çok ilimiz ise TC Kanun ve Yönetmeliklerine göre yönetilmediği iddia edilmektedir. Örneğin Antalya ilimizde , Antalya il müdürü Kanun, Yönetmelik ve Genelgelere rağmen hiçbir okulu ilkokul ve ortaokul olarak ayırmamıştır.Okulların tamamında hem ilkokul hem de ortaokul binaları bile bölmeden birlikte eğitim – öğretime devam etmektedir. Bu ilimizde ki yöneticilerin durumu ise içler acısıdır.
Yine Bakanlığın HEM ve Öğretmenevlerinde alan değişlikliği yapmak isteyen yöneticilerinde mağduriyetini gidermesi gerekir.
Sonuç olarak ; Alan değişikliği için bugün son mesai günüdür. Binlerce idareci , illerimizin yönetmeliği yorumlayamamasından kaynaklanan sorun nedeniyle alan değişikliğine başvuru yapamamıştır. Bakanlığın öncelikle idarecilere yönelik alan değişikliği başvuru süresini Cuma gününe kadar uzatması , akabinde tüm illerde uygulama birliğini sağlama gerekmektedir. Umarız bu sorun ivedi olarak çözülür ve yeni mağduriyetler yaşanmaz.
 
NOT: Branşı sınıf öğretmeni olduğu halde kendi kurumuna alan değişikliği yapamayan , bu hak il müdürlüğü tarafından verilmeyen idarecilerimiz bugün dilekçe ile kılavuzun 1.7 maddesini ilgi tutarak başvuru yapsınlar. Olumsuz bir cevap verilmesi durumunda dava açma hakkına sahip olacaklardır. Bu davayı da diğer illerin emsal oluşturması nedeniyle kazanma ihtimalleri çok yüksektir.
kamudan haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.