İl Müdürleri Bakan Avcı'yı Niçin Dinlemedi?

İl Müdürleri Bakan Avcı'yı Niçin Dinlemedi?

İl Müdürleri Bakan Avcı'yı Niçin Dinlemedi?

MEB yönetici mülakatları ile ilgili, Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir'in açıklaması:

    Makam tefecileri temiz iş çikarmiş!  

    İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilecek adaylara ilişkin, 16 Ekim 2014 Perşembe günü  başlayan sözlü sınavlara  bir gün kala, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, İl Milli Eğitim Müdürleriyle, Telekonferans  yöntemiyle  bir toplantı  gerçekleştiriyor.

     Toplantının ana konusu; Müdürlük Mülakatları. Milli Eğitim Bakanı, emrindeki İl Milli Eğitim Müdürlerine, Müdürlük Mülakatlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini iletiyor, talimatlarını aktarıyor. Bakan, İl Müdürlerine kısaca; ”Mülakata gireceklerin hiçbiri bizim düşmanımız değil. Adaletli olun, vicdanlı-izanlı davranın. Kimsenin hakkını yemeyin” cihetinde bir konuşma yapıyor. Bakanın bu tavrı, sınava girecek olanların büyük bir bölümü nü bir nebze umutlandırıyor.

    Bu gün itibarıyla, İstanbul başta olmak üzere, birçok il de sonuçlar açıklandı. Sonuçlardan anlıyoruz ki, komisyonlar hiç te Milli Eğitim Bakanının buyurduğu gibi, adil ve hakkaniyet ölçülerinde davranmamış, hatta; 91 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük müdür kıyımına imza atmış, tasarladıkları sistemi hayata geçirme sürecinde önemli bir adım atmışlardır. 

   Bütün yaşananlardan sonra  insanın aklına şu geliyor, Bakan; “Adil ve vicdanlı davranın” dedi, böyle oldu. Ya,”Siz işinizi bilirsiniz,nasıl isterseniz öyle yapın” deseydi ? Farklı bir şey mi olurdu? Herhalde, çok farklı olmazdı. Demek ki bunlar danışıklı dövüş yapmış, ortalık makam tefecileri ve onların tetikçileriyle doldurulmuştur.

   Bu rezaletten sonra, hakkın ve haklının yanında olanların mücadelesi daha bir hız kazanacaktır. Kesinlikle inanıyorum ki,eğitim çalışanları yaşanan rezaletlere duyarsız kalmayacak, doğru örgütlenerek, doğru yerde örgütlenerek,bu tezgahları yıkıp geçecektir.  

 

Enver DEMİR

Türk Eğitim-Sen

İst.Şb.Bşk       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum