İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARI

İnternet sitelerinde 70 in üzerinde ilçe milli eğitim müdürünün atandığı ve yüzlerce talebinde, Bakanlıkta beklediği yer alıyor. Gün boyunca atama yapılan ilçeler ile ilgili Dernek yönetimindeki arkadaşlara bilgiler ulaştı. İnformal bilgiler. Ben öncelikle atanan yöneticilere, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Münferit atamalarla rotasyon sürecine gidileceğini tahmin ediyordum. Doğrusu toplu bir atama beklemiyordum. Bu konuda yanıldığımı ifade etmek istiyorum.

Daha önceki yazılarımda, ilçe milli eğitim müdürlüğüne bu şekilde yapılacak atamaların yasal olduğunu yazmıştım. Birçok ilçe milli eğitim müdürü arkadaşım da tepki göstermişti. Ama yürürlükte ki, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, buna cevaz vermektedir. İlçe milli eğitim müdürlüğüne atama yapılmasının şartları belirlidir. Bu şartları taşıyan herkes bu görevlere dün olduğu gibi bugün de atanabilir. Yönetmelikte şu zaman atanır, şu sayıda atanır gibi bir hükümde yoktur. Yönetmeliğin 25. Maddesi açık ve nettir. Bugün görev yapan 600 ün üzerinde ilçe milli eğitim müdürünün çoğu bu yönetmeliğe göre atanmıştır. Rotasyon öncesi atama yapılmasının doğru olup olmadığına gelince, şunu unutmayalım, okul müdürü rotasyonunun uygulamasından önce de sınavı kazananlar atandı daha sonra rotasyon uygulaması yapıldı. Bunu yaşadık. Süreç birazda okul yöneticileri rotasyonu öncesindeki sürece benziyor. Sonuçta uygulamayı yapan da idare, bu sürece katılan yöneticilere de söyleyecek sözümüz zaten olamaz…

Bu atamalar, yapılması planlanan ilçe milli eğitim müdürü rotasyonunu çok da etkilemeyecektir. Bu düşüncemde de ısrar ediyorum. 2000 inin biraz üzerinde ki bu kadroların tamamına yakını rotasyona tabi olacak. 300 kadar münhal bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosu var. Yani 600 kadro kendi arasında yer değiştirecektir. Büyükşehirler ve batıdaki nerdeyse tüm il müdür yardımcısı/ilçe milli eğitim müdürü kadroları yer değiştirmeye tabiidir. Bu uygulamada asıl sıkıntı şube müdürlerinin görevde yükselmesinin önünün kesilmesidir.

“Açıklama yapılması yerinde olacaktır”

İlçe milli eğitim müdürlüğüne yapılan atamalardan sonra bu sene taşra eğitim yöneticilerine rotasyon yapılmayacak mı? Sorusunu akla getirmektedir. İl içinde yer değiştiren ilçe müdürüne 2 ay sonra rotasyon uygulanabilir mi? Yönetmelik hükümleri nasıl düzenlenecek? Ya da KHK de olmasına rağmen ertelenmeye gidilebilir mi? Bu soruların cevabını kimse bilmiyor. Sadece tahmin etmeye çalışıyoruz.

Taşra eğitim yöneticilerinin bilgilendirilmeye ihtiyacı vardır. Sürecin net olması zihinlerin karışıklığını önleyecektir. Bu belirsiz durum nedeni ile mağduriyetler de yaşanmaktadır. 3-4 ay önce kadrolu ilçe milli eğitim müdürlerinin/il müdür yardımcılarının/şube müdürlerinin iller arası geçici görevlendirmeleri iptal edildi. Yıllardır kadrosu A ilinde olduğu halde, B ilinde çalışan bu yöneticiler, kadrolarının bulunduğu illere ailelerini götürmediler. Yaz aylarında rotasyon uygulanması halinde iki iş olmasın diye! Bu yöneticilerin birçoğu otel köşelerinde kalmaktadır. Uygulamanın gerçekleşmeyeceği net açıklansa, çoluk çocuklarını çalıştıkları il/ilçelere getirecekler. Bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım! 652 KHK de var olan rotasyon uygulamasının ne zaman yapılacağı ve kimlerin etkileneceği konusunun açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Yapılmayacaksa veya ertelenecekse açıklama yapılması yerinde olacaktır.

Davut ÇALIŞKAN

UEYDER Başkan Yardımcısı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum