İlçe Müdürleri Tam Yetki İstiyor

İlçe Müdürleri Tam Yetki İstiyor

İlçe Müdürleri Okul Müdürlüklerinde Tam Yetki İstiyor

MEB yönetici görevlendirmelerinde oldukça farklı bir ortamdan geçiyoruz. 

MEB, yeni yönetmelikte ilginç bir çalışmaya imza attı. Tepeden tırnağa yönetim kademelerinde üstten alta doğru bir sorumluluk alma sistemi getirdir. 

İl müdürlerine "İlinizde başarılı olursanız kalırsanız, yoksa gidersiniz" denildi. İlçe müdürlerine de benzer şekilde her an görevden alınabilecek bir pozisyon getirildi. 

Okul müdürlerinin görevlendirilme işlemine gelince yarım kaldı. 

Şöyle ki, mecut okul müdürlerinin değerlendirme işleminde ilçe müdürlükleri (şube müdürleriyle birlikte) %60 gibi çok belirleyici bir ağırlığa sahip. Neredeyse ilçe müdürünün istemediği bir müdürün o ilçede çalışmasına olanak tanınmıyor. 

Böylece sorumluluk da ilçe müdürlerinin sırtında gözüküyor. 

Benzer şekilde, okul ve kurumlarda müdürbaşyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde sorumluluk okul / kurum müdürlerine bırakılmış. Bu durumda kurumdaki bir başarı / başarısızlıkta okul müdürü bahane üretemeyecek. 

Ancak şurada bir terslik var ki; okul müdürlerine tamam mı / devam mı diyecek olan ilçe müdürü iken, o okula ilk görevlendirilirken yetki tamamen il müdürlüklerinde. 

Bilindiği gibi, ilk ve yeniden görevlendirme ile okul müdürü seçimlerinde yapılacak mülakatlar il milli eğitim müdürlüklerinde olacak. 

OKUL MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİ TAMAMEN İLÇE MÜDÜRLERİNE BIRAKILMALI

Burada bizim iddiamız, yukarıda ifade ettiğimiz gibi, MEB'de yeni getirilen yukarıdan aşağıya doğru sorumluluk üstlenme ve yetki sürecinde yer alan kopukluk giderilmeli.

Madem yöneticilerin değerlendirilmesinde iş ve işlemler adeta ilçe milli eğitim müdürlüklerine bırakılmış, yeni müdür görevlendirilmelerindeki iş ve işlemler de il müdürlüklerinden alınarak, ilçe müdürlüklerine bırakılmalıdır. 

Çünkü düşünün; yeni müdürleri il belirleyecek, ama onların görev sürelerinin uzatılması ve devamına ilçe müdürlükleri karar verecek.

Bu iki başlı düzenleme bir an evvel kaldırılmalıdır.

Önümüzdeki süreçte yer alan, ilk defa ve yeniden okul müdürlüğü görevlendirmelerinde yer alan bütün iş ve işlemleri ilçe müdürlükleri yapmalıdır. Bu kapsamda yapılacak mülakatlar da ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde yapılmalıdır. 

Bu konuda MEB tarafından acil bir şekilde yasal düzenleme getirilmeldir. 

Hakan Pınar

TurkiyeEgitim.Com özel haber

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları TurkiyeEgitim.Com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum