İlçe Müdürlüğü Atamaları İptal Edilir Mi?

İlçe Müdürlüğü Atamaları İptal Edilir Mi?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atamaları İptal Edilir Mi?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin  Yönetmeliğin 2'nci maddesinde sınavsız atanacaklar arasında sayılan ilçe müdürlüğü kadroları 'ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere sınavsız atama yapılacağı hükmü" Teç-Sen tarafıdan açılan dava sonucu  Yönetmeliğin  2. maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendine eklenen "ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere" ibaresi ile değişiklik yapan Yönetmeliğin 9 ibaresinin yürütülmesinin durdurulmasına dair karar Danıştay 5.Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bu karar ile sınavsız atama yapılabilen 'ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere sınavsız atama yapılacağı hükmü iptal edildiğinden  bu kadrolara 31.08.2013 tarihinden bu yana yapılan sınavsız atamalarında dava sonucuna göre iptal edileceği ve görevde yükselme yönetmelği şartlarına göre ataması yapılacağı öngürülüyor.

Teç-Sen tarafından Meb Görevde Yükseltme Yönetmeliğine Danıştay 2. Dairesine ayrı olarak dava açılmış ve sonucu beklensende   Danıştay 5.Dairesinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükseltme yönetmeliğine açılan davada çıkacak sonuçla farklı olmacaktır yani Meb kendi yönetmeliğini 31.8.2013 günlü 28751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği bağlı olarak hazırlandığından bu karar  31.8.2013 tarihinden bu yana sınavsız olarak ataması yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin atamalarınıda kapsadığı öngürülmektedir bu konuda ki gelişmeleri mebpersonel.com olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İlçe idare şube başkanı kimdir?
5442 sayılı Kanunda ilçedeki genel idare teşkilatının başında bulunanlar ilçe idare şube başkanları olarak tanımlanmıştır. Bunlarla aynı seviyede olanların tamamı sınavsız atanabilecektir. Bunların eşiti olan unvanlar ise Devlet Personel Başkanlığınca belirlenecektir.

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum