İlk oku Bilal Erdoğan attı: 'Ya Hakk'

İlk oku Bilal Erdoğan attı: 'Ya Hakk'

"Okçuluk bizim olduğu kadar Bosna Hersek'in de ata sporudur" diyen Erdoğan, "Bu yüzden okçuluğun yaygınlaşması için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı

Okçular Vakfı tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Bosna Hersek'in başkeni Saraybosna'da yapıldı. 

Tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan "Ya Hakk" diyerek ok attı. Toplantıda konuşan Bilal Erdoğan, vakıf olarak ata sporu okçuluk eğitiminin verilmesi misyonu ile hareket ettiklerini söyleyerek, "Okçuluk sporunda geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek en büyük arzumuz. Bosna, Türk dünyası için önemli bir merkez. Okçular vakfı alt yapısıyla, hocalarıyla, teknik imkanlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan birçok uygulamayı da hayata geçirmiş ve geçirmeye devam edecektir. 

Olimpiyatlarda kurulacak kürsüde, buradan yetişen sporcularımızı göreceğimiz günler hiç de uzak değil. Tüm kalbimle inanıyorum ki bu şampiyonlar vakfımızdan çıkacaktır" dedi. İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, "Okçular Vakfı, Bosna'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Hakkari'ye uzanan bir dostluk köprüsü ile sporun birleştirici özelliğini taşımayı hedefliyor" dedi.

Ömer Faruk Ünal / Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.