İlköğretim sınıf rehberlik programı uygulamaları nasıl yapılacak?

İlköğretim sınıf rehberlik programı uygulamaları nasıl yapılacak?

İlköğretim sınıf rehberlik programı uygulamaları nasıl yapılacak?

 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 07.09.2012 tarih ve 3617 sayılı yazısı ile İlköğretim Sınıf Rehberlik Programının Uygulamaları hakkında açıklamalar da bulundu.

Bu açıklamalar doğrultusunda rehberlik çerçeve programları ve sınıf rehberlik programları düzenlenmesi ve uygulanması gerekiyor.

Ayrıca;

1- 1 ve 5 inci sınıflardan başlamak üzere İlkokul ve ortaokullarda uygulanacak olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.06.2012 tarihli ve 69 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesindeki dersler 2012-2013 Öğretim yılından itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlanarak kademeli olarak uygulamaya başlanacaktır.

2-Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.06.2012 tarihli ve 69 sayılı Kurul Kararı haftalık ders çizelgesinde rehberlik ders saatleri yer almadığından ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıflarda 2012-2013 öğretim yılında rehberlik programı uygulanmayacak rehberlik hizmetleri ve uygulamaları ders saatlerine bağlı olmaksızın yürütülecektir.

3-İlköğretim rehberlik (1- 8. sınıflar) dersinde Talim ve Terbiye Kurulunun 02.08.2006 tarih ve 329 sayılı Kararı ile kabul edilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sınıf Rehberlik (1- 12. sınıflar) Öğretim Programı uygulanacaktır.

Not: 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararının “İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri İle İlgili Açıklamalar” bölümünün 5. maddesindeki “5-Rehberlik/sosyal etkinlikler dersi, ilgili mevzuatına ve programına göre işlenir. Rehberlik/sosyal etkinlikler dersi için ayrılan ders saati, dönüşümlü şekilde bir hafta rehberlik, bir hafta sosyal etkinlikler için kullanılır. Sosyal etkinlik çalışmaları kapsamında, “Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği”nde belirtilen esaslar dikkate alınarak tamamlanması zorunlu, belirli sayıdaki etkinlikler yapılır. Bu çalışmalar proje faaliyetleri şeklinde de planlanıp uygulanabilir.” açıklamalarına da uyulacaktır.

Ortaöğretim Kurumları Sınıf Rehberlik Öğretim Programı, Çerçeve Program Örnekleri, Hizmet Alanları ve Örnek Faaliyetler Cetveli, Etkinlik Kitabı ve Etkinlik Örnekleri için tıklayınız.

1 ve 5 inci sınıflardan başlamak üzere İlkokul ve ortaokullarda uygulanacak olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.06.2012 tarihli ve 69 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.