İLKSAN üyeliği toplu sözleşme ile değişir mi?

İLKSAN üyeliği toplu sözleşme ile değişir mi?

İLKSAN üyeliği toplu sözleşme ile değişir mi?

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yetkili sendika ve hükümet arasında imzalanan Toplu Sözleşme'ye eklenen bir madde ile İLKSAN üyeliği zaruri olmaktan çıkarılmıştı.

Şöyle ki;

İLKSAN üyeliği

Madde 9- (1) Mevcut üyeler dahil olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atananlardan 13/1/1943 tarihli ve 4357 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kapsamında bulunanlar bakımından İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyeliği ihtiyaridir.

 

Ancak 4357 sayılı kanunda; "Maarif Vekaleti bütçesinden maaş alan ilkokul öğretmenleri, ilkokul yardımcı ve stajyer öğretmenleri, yetiştirme yurtları öğretmenleri, arızalı çocuklara ilk tahsillerini veren müesseselerin öğretmenleri, Maarif müdürleri, ilkögretmen müfettiş ve denetmenleri, uygulama okulu öğretmenleri, İlköğretim Umum Müdürlüğü ve maarif müdürlüklerinde vazifeli memurlar ile Sandık işlerinde çalışan memurlar Sandığa azadırlar" denmektedir.

 

Toplu sözleşmede yapılan bu değişikliğin geçerli olması için kanun değişikliği yapılması gerekmektedir.

Bu kanun değişikliği de muhtemelen seçim sonrasında bırakılacağından istifa etmeyi düşünen öğretmenlerin şu aşamada bir şey yapmadan kanunun değişmesini beklemeleri gerekmektedir.

 

Türkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.