İLKSAN'da Türk Eğitim-Sen Başarısı

İLKSAN'da Türk Eğitim-Sen Başarısı

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın 7. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı 28 Nisan 2015 tarihinde Antalya da yapıldı.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın 7. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı 28 Nisan 2015 tarihinde Antalya da yapıldı. Toplantıya katılan ve bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk değerlendirmelerde bulundu. Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin gayretleriyle İLKSAN’ ın 3 trilyon borçtan, kasasında 850 milyon liranın olan bir kuruluş haline geldiğini söyleyen Koncuk şunları kaydetti :”İLKSAN ağırlıklı olarak sınıf öğretmenleri ve bir kısım eğitim çalışanlarının da üye olduğu bir yardım sandığıdır. Ancak İLKSAN’ın en büyük probleminden biri de mevcut İLKSAN kanunu ve ana statüdür. Bunu değiştirme yetkisi de Yönetim kurulunda değildir.  Kanun değiştirme yetkisi TBMM’ye, dolayısıyla Hükümetlere, ana statüyü değiştirme yetkisi ise Milli Eğitim Bakanlığına aittir.”

Davulun başkasında tokmağın başkasında olduğu bir düzende Türk Eğitim-Sen üyesi delegeler İLKSAN’ı yönetmeye çalışıyor.

İLKSAN’ a emek veren Türk Eğitim-Sen üyelerine teşekkür eden Koncuk; “ İnsanlara saygı ile hitap edeceksiniz, muhataplarınıza iyi niyetle düşüncelerinizi söyleyeceksiniz. İnsan eleştirilemez mi? Neden eleştirilmesin? Ama tüm yaşananlara rağmen, davulun başkasında tokmağın başkasında olduğu bir düzende Türk Eğitim-Sen üyesi delegeler İLKSAN’ı yönetmeye çalışıyor. Allah onlardan bin kere razı olsun. Geçmişte emek veren üyelerimizden de Allah razı olsun.” dedi.

Şu an İLKSAN’ın kasasında beğenseniz de beğenmeseniz de 850 milyon parası var ve bu durum gurur vericidir.  İLKSAN bu  parayı da kasada bırakmamış ve 524 milyonu da üyelerine ikraz olarak dağıtmıştır.

İLKSAN’ın 3 trilyon borçtan, kasasında 850 milyon lira olan bir kurum haline getirildiğine dikkat çeken Koncuk; “Bizim arkadaşlarımız İLKSAN’ı devraldığında kasa eksi 3 trilyondaydı. Şu an İLKSAN’ın kasasında beğenseniz de beğenmeseniz de 850 milyon parası var ve bu durum gurur vericidir. İLKSAN bu parayı da kasada bırakmamış, 524 milyonu da üyelerine ikraz olarak dağıtmıştır. İLKSAN, üyelerine banka faizlerinden daha düşük oranlarla ikraz verebilmektedir. Bir anlamda bankacılık da yapıyor. Bunu küçümseyebilir miyiz? Dolayısıyla İLKSAN’ da ekonomik sistem içerisinde meseleleri değerlendirip tedbirlerini de buna göre alması gerekir.” dedi.

MEB Müsteşarı, İLKSAN’ı övüyor ama siz yerden yere vuruyorsunuz. Kendi bürokratınıza da hakaret etmiş oluyorsunuz. Sizin üyeleriniz de size oy dahi vermedi. İnsanları zorla üye yapılırsa böyle de sonuç olur. Üyelerin ilk başta sana inanacaktır. 

İLKSAN toplantılarının çadır tiyatrosuna çevrildiğini söyleyenleri sert bir dille eleştiren Koncuk; “2011 yılında Ali Yalçın Bey bu toplantımıza gelmişti. Beğenmediği, tiyatro oynuyor dediği kurulu almaya o kadar çok hevesliydi ki, hatta rest bile çekmişti. Demişti ki ‘2013 yılında hesaplaşacağız’  2013 yılına gelindiğinde ise üye sayısı en büyük sendika Eğitim Bir-Sen ‘nin çıkarabildiği toplam delege sayısı 42’dir. Türk Eğitim-Sen’in delege sayısı 145’dir. Sayın Ali Yalçın, bu mudur senin hesaplaman? O zaman ben sizin yerinizde olsam istifa ederim dedim.  Yönetiminde MEB bürokratlarının da bulunduğu İLKSAN’ı dahi yerden yere vuruyorsunuz. İLKSAN yönetimine ve denetleme kuruluna seçilen Bakanlık temsilcilerinin büyük bir kısmı bugüne kadar olumlu tavırlar sergilediyse, bu durum onların şahsiyetleri ve sorumluluk duyguları ile ilgilidir. Bugüne kadar İLKSAN yönetiminde olumlu tavırlar sergileyen ve sorumluluklarını taşıyabilen MEB bürokratlarına teşekkür ediyoruz. MEB Müsteşarı İLKSAN’ı övüyor, ama sırf sözde sendikal rekabet uğruna  siz yerden yere vuruyorsunuz. Kendi bürokratınıza da hakaret etmiş oluyorsunuz. İddialarınıza kendi üyeleriniz bile itibar etmiyor ki, delege seçiminde kendi adaylarına oy vermedi. İşte insanları zorla üye yapılırsa böyle de sonuç olur. Üyelerin ilk başta sana inanacak.  Bize inanmış güvenen üyelerimiz olsun, yarın bizi sırtımızdan vuracak ve bu devran değiştiğinde değişecek üyelerimiz olmadı, olmasın da.” dedi.

Öğretmenleri zorla sendikalı yaparsan istersen 1 milyon üyen olsun ne yazar. Sonuç ne olur 1 milyon üyen olur fakat İLKSAN ‘ ı Türk Eğitim-Sen’e kaptırırsın.

İLKSAN ‘da hiçbir yolsuzluğun ve hırsızlığın olmadığını ifade eden Koncuk; “ İnsanları korkutarak, kandırarak sendikacılık olmaz. Stajyer öğretmenlerimizi üye olursan senin stajyerliğini kaldırırım diye tehdit ederek sendikacılık yaptığını zannedenler var.  Bir sendika bunu yapabilir mi?  Bir sendikaya bu yakışır mı? Böyle bir sendikacılık yaparsan, istersen 1 milyon üyen olsun ne yazar? Sonuç ne olur, 1 milyon üyen olur fakat İLKSAN ‘ ı yine Türk Eğitim-Sen’e kaptırırsın.

Hatırlayın İLKSAN delege seçimlerinde il müdürleri, milletvekilleri devreye girdi; ama gene de İLKSAN’ı alamadınız. Kendi üyesi bile kendilerine itibar etmedi. İLKSAN adına gündeme getirdiğiniz dedikodulara aldırış etmediler.

Ama üyemiz olsun, olmasın tüm çalışanlar Türk Eğitim-Sen’e itibar gösterdi. Allah’a şükür ki, eksi 3 trilyon ile aldığımız İLKSAN’ı 850 milyonu olan bir kuruluş haline getirmişiz. Bu güven boşa çıkmamıştır. Herkesin alınlarından öpüyorum.  Bu rakamlara inanmayanlar nasıl inanmıyor? Hala dedikodu yapanlar var. Bakın İLKSAN’ın Denetleme kurulu 3  kişiden oluşur, bunun biri delegeler arasından, ikisi Bakanlık tarafından seçilen kişiler arasından seçilir. Buradan anlamamız gereken, Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN yönetiminde hakimdir. Denetleme kurulu da mı yalan söylüyor? Denetleme kurulunda bir öğretmen ve bakanlığın iki tane müfettişi var. Yönetim kurulu Allah korusun 750 binken 850 bin yazsa bunun hesabını nasıl verecektir?  İhaleler her zaman şeffaf yapılmıştır.  Bütün sendikaların temsilcilikleri çağrıldı sonuçları da ilan edildi.  Ben Tuncer Beyden de rica ediyorum rakamları internet sitesinde her şeyi yayınlayın. Çok şükür kimse hırsızlık yapmadı. Örneğin; Nisan ayında ne kadar aylık kesildi internet sitesinde yayınlansın.  Ne aldığınızı ne sattığınız her yerde yayınlayın.

Tuncer Yılmaz’ın yeni dönem Başkanlığının da hayırlı olmasını temenni eden Genel Başkan Koncuk; “Tuncer Yılmaz tekrardan seçilmiştir.  Ahmet Uğraş Elazığ delegemiz, Hüseyin Torun Burdur delegemiz denetleme kurulu üyemiz de Çanakkale delegemiz Resul Demirbaş oldu. Bakanlık ise Yönetimde Atıf Ala, Ati Dut, Abdulkerim Taş, İsa Barış, denetlemede de Bekir Erdoğan, Hayati Cankaloğlu. Bu kadar iftiraya uğrayan bir kuruluşun üye sayısı,5400 artmıştır. Hem de bu üyeler kendi istekleriyle üye olmuştur.    

İLKSAN’ a değer verdiğini bu nedenle de her zaman destekçisi olduğunu belirten Koncuk; “Herkes birbirinin fikirlerine saygı duyması gerekir.  Saygıda mecburiyet vardır. Hangi sendikanın delegesi olursa olsun bütün meslektaşlarımın saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Ben Genel Kurula katılan bütün sendikaların delegelerine teşekkür ediyorum. Türkiye Kamu-Sen’in Genel Başkanı olarak İLKSAN’ a kıymet verdiğim için her genel kurula bizzat geliyorum.  Hayırlı olmasını diliyorum. İLKSAN’ın bundan sonra ki çalışmalarını Allah daha başarılı kılsın.” şeklinde konuştu.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.