İlksan'dan Bilgilendirme Toplantısı

İlksan'dan Bilgilendirme Toplantısı

İLKSAN İL VE İLÇE TEMSİLCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Turkiyeegitim.com -

İlksan İl ve İlçe Temsilcileri Bölge Toplantısı 02-04 Kasım 2012 tarihleri arasında Ankara’da Uygulama Otelcilik Okulu’nda yapıldı. Toplantıya, tüm sendikaların il ve ilçe delegeleri katıldı. Sendikal ayrım yapmadan, tüm delegeleri toplantıya davet eden, İLKSAN Yönetim Kurulunu, Türk Eğitim Sen olarak tebrik ediyoruz.Toplantıya İlksan Başkanı Tuncer Yılmaz ve İlksan Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş şunları kaydetti: “İlksan’ın bölge toplantılarını yapmasını çok anlamlı buluyorum. Bu toplantıları önemsiyorum. Şeffaflık son derece önemlidir. Bu sandığa 280 bin eğitim çalışanı üyedir. Her üyenin bu sandıktaki gelişmelerden bilgi sahibi olması hakkıdır. Üyelerini bilgilendirme görevi de il-ilçe temsilcilerine düşmektedir. Bilgilendirme toplantılarını hayata geçiren İlksan yönetimine teşekkür ediyorum. Kafalarda oluşan soru işaretlerine cevap verilecektir. Bu toplantıda aklınıza gelen her soruyu sorun. Özellikle İlksan’da neler oluyor denildiği bir zamanda. Çok iyi işler yapıldığını bu toplantılarda öğrenmiş olacaksınız.

Bu toplantıların yapılması İlksan’ın şeffaf bir yönetim anlayışını ortaya koymaktadır. Her kurumun bir işleyişi vardır. Kurumlar kendi başına buyruk hareket etmez. Kararlar müşterek alınır. Onları denetleyenler vardır. Bu anlamda İlksan, eski İlksan değildir. Burayı yönetenler, bu işi profesyonelce yürütmektedir. Keşke İlksan’ı, İlksan’ın delegelerinin seçtiği yönetimler yönetse. Ortada bir mevzuat var, uygulama var.

Bildiğiniz üzere yönetim kurulu 7 kişiden oluşuyor. Bunun 3’ü delegelerden, 4’ü Bakanlık bürokratlarından oluşmaktadır. Denetleme Kurulu’nun 1’i delege, 2’si Bakanlık bürokratıdır. MEB, Yönetim Kurulu için 8 kişi öneriyor, bunların 4’ü seçiliyor; denetlemeye önerilen 4 kişiden de 2’si seçiliyor. Buna rağmen İlksan’ı tamamen Türk Eğitim-Sen’in yönettiği ve ileride bir olumsuzluk yaşanır ise Bakanlığın suçlanacağı şeklinde abuk subuk yazılar internet sitelerinde dolaşıyor. Bunu yazan bir sendikanın şube başkanıdır. Bu durum, yazıları yazan şahsın çapını da ortaya koymaktadır. Bu yazılarda iftira var. Denetleme Kuruluna seçilen Bakanlık yöneticileri hangi pazarlıkla seçilmişler gibi kafa karışıklığı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kastedilen ne ise bu açıklanmalıdır. İnsanları kimse zan altında bırakmamalıdır. Bu davranışlar ahlaki değildir.

İlksan’ın delege seçimleri öncesinde de iftira kampanyaları düzenlendi. Afişler basılıp dağıtıldı. Ne vardı afişlerde sizler bunları biliyorsunuz. Üye aidatlarının birilerine peşkeş çekildiği anlatılıyordu. İlksan yönetimi adeta hırsızlıkla suçlanıyordu. Sendikalar arasındaki seviyeli rekabeti anlarım ama iftirayı asla. Bunu kul da affetmez, yaradan da. Dinimiz iftirada bulunanlar için Kuran-ı Kerim’de “yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah’ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte onlar yalancıların ta kendileridir” diye buyurmaktadır. İlksan yönetimi bu iftiraları hak etmiyor. İlksan’da gerçekten güzel çalışmalar yapılmıştır.

1996 yılında sicili bozuk İlksan’ı düzeltmek Türk Eğitim-Sen’e nasip olmuştur. 1996 sonrasında güvenilir ve iyi yönetilen bir İlksan doğmuştur. Lekesiz, şaibesiz bir yönetim işbaşında olmuştur. 1996 yılında kasasında eksi 3 milyon TL olan İlksan’ın, bugün kasasında nakit 500 milyon TL parası vardır. 1996 yılında İlksan’a üye olan birisi emekli olduğunda emekli parasını 1 yılda, bir maaş tutarında alırken; bugün maaşının yaklaşık 10 katı tutarındaki parayı, 2-3 gün içinde almaktadır.

İlksan’ı sürekli karalamak kimseye bir fayda sağlamaz. Ülkeyi idare edenler, Bakanlar, siyasetçiler zaten öğretmeni hedef almıştır. Öğretmenlerin az çalıştığı, çok maaş aldığı şeklinde algı yaratılmak istenmektedir. Öğretmenin itibarını, saygınlığını bitirdiler. Bunlar olurken, sendikalar da öğretmenleri yolsuzluk yapmakla suçlarsa, toplumda öğretmenin itibarı kalmaz. Öğretmenler örnek, saygın insanlardır. Öğretmenler sorumluluklarını bilirler. İşte bunlardan birisi de İlksan’dır. İlksan öğretmenlerin sayesinde iyi işler yapmaktadır. İlksan’ı Türk Eğitim-Sen’in seçtiği delegeler yönetmektedir. Türk Eğitim-Sen’in olduğu yerde hırsızlığa, haksızlığa geçit olmaz. İlksan yönetimine iftira atanlar buraları başka yerlerle karıştırıyor. Biz Türk Eğitim-Sen’iz. Bu kadar başarı varken, İlksan’ı karalayanlar at gözlüğü takanlardır.

İlksan seçimleri öncesinde yalan kampanyalar tutmadı. İşte gerçek: Seçimlerde 222 delegenin 133’ünü Türk Eğitim-Sen, 42’sini Eğitim-Bir-Sen, 47’sini Eğitim-Sen almıştır. Yani sandığı yönetme görevini eğitim çalışanları yeniden Türk Eğitim-Sen’li delegelere vermiştir, İlksan’ı yönetenlere inanmıştır, sandığın iyi yönetildiğine kanaat getirmiştir. Bu sonuçlar iftira kampanyasını düzenleyenlere de bir cevap olmuştur.

Sandığın kapatılmasını isteyenler var. Burası bakkal dükkanı değil. Şunu tartışalım: ‘Bu sandığı daha iyi duruma nasıl getirebiliriz, üyelerine daha nasıl imkanlar sunabiliriz’ diye görüşelim. Bu toplantıları bunun için önemsiyorum. Bu noktada toplantının eğitim camiasına ve İlksan üyelerine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum