İller arası atamada MEB'e 2 talep

İller arası atamada MEB'e 2 talep

İkinci İller Arası Atamaya İlişkin İki Talepte Bulunduk

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 29.08.2014 tarihli “Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusuna” göre, Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden başvurunun son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde 4, 5 ve 6. hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yine yer değiştirme başvuruları 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında alınacaktır. Ancak 2013 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen ilk atamalar neticesinde göreve başlama tarihi 5 Eylül sonrasına, 11.09.2013 ve sonraki tarihlere denk geldiğinden bu durumda olan öğretmenler, iller arası yer değişikliği başvurusunun son günü itibarıyla adaylığı kaldırılma imkânına sahip bulunmamaktadırlar.

 

Yönetmelikte de yer alan duyurunun yukarıdaki hükmünün gerekçesinin öğretmen istihdamında zorluk çekilen bölgelerdeki öğretmen açığını kapatmak olduğundan hareketle, Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru kapsamında başvurunun son gününün 30.09.2014 tarihi olarak belirlenmesi yerinde olacaktır.

 

Öte yandan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olan ve zorunlu hizmet alanı kapsamındaki okullara yer değiştirebilecek olan öğretmenler, Bakanlıkça il dışına istekleri haricinde resen atamıştır. Bu durumda olan öğretmenler halen ilişiklerini kesmediklerinden Bakanlıkça zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere de işbu tarihte geçerli “Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeleri” kapsamında il dışı tercih hakkı verilerek tercihlerine göre atamaları gerçekleştirilmeli; resen atama sadece tercihte bulunmayanlar ve tercihlerine atanamayanlar için işletilmelidir.

 

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunarak, Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru kapsamında başvurunun son gününün 30.09.2014 tarihi olarak belirlenmesi ve zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere de iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine başvuru hakkı tanınması hususlarında gereğinin yapılması talebinde bulundu. 

 

Talep Yazısını Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.