İmam hatibi seçen öğrenci sayısı arttı mı?

İmam hatibi seçen öğrenci sayısı arttı mı?

98 bin çocuk imam hatibi seçti, oran 15 yıl önceki gibi...

15 yıl aradan sonra ortaokula kayıt almaya başlayan imam hatip okullarına 98 bin öğrenci kaydedildi. Öğrencilerin yüzde 91’i normal ortaokulları, yüzde 9’u ise imam hatip okullarını seçti.

İmam hatip ortaokulları 4+4+4 kesintili temel eğitimle birlikte 15 yıl aradan sonra bu yıl ilk kez öğrenci kaydı alıyor. Öğrenci kayıtlarıyla ilgili “gizli” tutulan bilgilere Habertürk ulaştı. Türkiye genelinde 697 bağımsız imam hatip ortaokulu ile bazı imam hatip liseleri bünyesinde açılan imam hatip ortaokullarına şimdiye kadar tam 98 bin öğrenci kaydedildi. İlkokul 4’üncü sınıfı bitirip, bu yıl 5’inci sınıfa geçecek olan 1 milyon 250 bin öğrenciden yüzde 91’i normal ortaokulları, yüzde 9’u ise imam hatip ortaokullarını seçti. Kayıtlar tüm yurtta bu cuma bitiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan konuyla ilgili: “98 bin öğrenci kaydedildi. Kayıtlar bitene kadar 110 bine çıkmasını bekliyoruz. Yüzde 10 hedeflemiştik. Şu anda yüzde 9 olarak gerçekleşti. Geçmişte ortaokulda 2 öğrenci, lisede 1 öğrenci oluyordu. Şimdi bire bir yakalandı. Lise kayıtları daha da artabilir. Kayıtlar böyle giderse 4 yıl sonra, imam hatip liselerinde 400 bin civarında öğrenci artışı olabilir” dedi.

‘HİÇ ÖĞRENCİ ALAMAYAN DA VAR’

İrfan Aycan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 697 imam hatip ortaokulu açıldı. Hiç öğrenci kaydetmeyen veya başvuru az olduğu için açılmayacak yerler de var. İmam hatip lisesi kadar da imam hatip ortaokulu var. Bazı okullar 1-2 derslik bünyeler halinde açıldı. İmam hatip ortaokulu olarak genelde küçük çaplı okullar seçildi.” Bu arada İstanbul, imam hatip ortaokulları için de sürpriz yaptı. İlk başta 76 imam hatip ortaokulu açılan İstanbul’da, talep üzerine okul sayısı 85’e çıktı. 39 ilçede şimdiye kadar 20 bin öğrenci kaydedildi. Sayının 25 bini bulması bekleniyor. Buna göre Türkiye genelinde imam hatip ortaokuluna gidecek olan her 4 çocuktan biri İstanbul’da okula kaydoldu.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.