İmam hatipler model oldu

İmam hatipler model oldu

Pakistan Din İşleri Bakanlığı Müsteşarı Saccad Ahmed, "Türkiye'de İmam hatip okullarındaki eğitim modelini biz de Pakistan'da medreselerde uygulayacağız. Öğrencilerimiz hem din ilimlerini öğrenecek hem de dünyevi ilimleri tahsil edecek" dedi.

Ahmed, Diyanet İşleri Başkanlığının daveti üzerine geldiği Türkiye'de, Konya Müftülüğünü ziyaret etti.

Konya'da büyük bir misafirperverlikle karşılandığını anlatan Ahmed, Pakistan'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremde Türk halkının büyük yardım yaptığını söyledi.

Yardımların hala devam ettiğini dile getiren Ahmet, Türk halkının yaptığı yardımları asla unutmayacaklarını kaydetti.

 

EĞİTİMDE REFORMA GİDİLECEK

Pakistan'da eğitim kurumlarında reform başlatılacağını ifade eden Ahmed, Türkiye ile yapılacak işbirliğiyle ülkelerinde İmam hatip okulu açılacağını bildirdi.

Ahmed, "İslam dünyasında kan dökülüyor. Onun için birlikte hareket edeceğiz. Bir araya gelip İslam birliği için çalışmalar yapalım. Sayın Bakanımız gelseydi, bu mesajları verecekti" diye konuştu.

Ülkesinde ilköğretim sonrası öğrencilerin medreselerde eğitim aldığını belirten Ahmed, şöyle devam etti:

"Pakistan'da 25 binden fazla medrese var. Bu eğitim kurumlarında çok sayıda öğrenci öğrenim görmektedir. Türkiye'de imam hatip okullarındaki eğitim modelini biz de Pakistan'da medreselerde uygulayacağız. Öğrencilerimiz hem din ilimlerini öğrenecek hem de dünyevi ilimleri tahsil edecek."

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin çok daha eskilere dayandığını, iki ülke arasında işbirliğin kesintiye uğramadan devam edeceğini vurguladı.

Ziyaretin ardından Özbuğday, günün anısına Ahmed'e tablo hediye etti.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.