İngiltere 3 gün bile dayanamadı

İngiltere 3 gün bile dayanamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "bize AB'ye 3 bin yılına kadar Türkiye giremez" dediler. E şimdi ne oldu? Hadi buyurun bakalım. 3 gün bile dayanamadın bak.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tüm sanayici ve İşadamları Derneği'nin iftarında konuştu. Birbirinden önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyoruz ki boş durmayacaklar. Mevcut sorunları kaşımayı sürdürmenin yanında, yeni senaryolarla, yeni tuzaklarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Eski Türkiye'nin krizlere karşı mukavemeti zayıftı. Yine aynı oyunları oynamak istediler.  2002-2007 yılları arasında Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek için girişilen çabalar sonuç vermeyince 2013'ten itibaren yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular ama ne yaptılarsa olmadı.

 

Finans oyunları kafi gelmedi, Türkiye eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi. Bir ay içinde nefesleri kesildi. Herkes evine, işine, gücüne döndü. Biliyoruz ki mevcut sorunları kaşımaya devam edecekler. Yeni senaryolarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar. 

''TÜRKİYE'YE YAPILAN UYGULAMA İSLAMOFOBİKTİR''

Erdoğan, Avrupa Birliği'ne yönelik, "Biz Avrupa Birliğini önemsedik ve bu yolda bir gayret ortaya koyduk ama hep bizi oyaladınız. Beraber müzakere masasına oturduğumuz kişilerle maalesef bizi ayırt ettiniz. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığı insani ve ahlaki olmayan yaklaşım, Avrupa Birliğinin tutarlılığını ciddi şekilde tartışmaya açmıştır.

Avrupa'da yükselen ırkçı ve İslamofobik akımlar ile -kimse demesin Avrupa İslamofobik değil. Hayır, işte ben söylüyorum- şu anda Türkiye'ye yapılan uygulama İslamofobiktir, onun için bizi almakta bunlar gecikiyorlar." eleştirisinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım."

EN BÜYÜK BEDELİ ŞEHİTLERİMİZ VE AİLELERİ VERİYOR

Eylem için yığınak yaptıkları ilçelerde yok olup gittiler. Milletimizi tüm bu saldırılara karşı sağlam duruş sergilemiştir. Verilen mücadelenin bir de bedeli var. En büyük bedeli şehitlerimiz ve aileleri veriyor. Bedel ödediğimiz bir diğer alan da ekonomidir. Fakat bu üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı değildir.

 

YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM SANCILARI

Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükseliş trendine girdiğini gösteriyor. Yaşadığımız tüm badireleri tüm mazlumların ümidi olan Yeni Türkiye'nin doğum sancıları olarak görüyorum. 

İNGİLTERE'DEKİ REFERANDUM

Öncelikle demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi anlayışın mensupları olarak referandum sonuçlarının İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum.  Tüm dünya ile birlikte biz de referandum sonucunun "evet" olarak çıkmasını bekliyorduk. Ama sonuç bu şekilde teşekkül etti. Bunu Avrupa için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum.

Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili çifte standardı artık gizlenemeyecek hale gelmiştir. Bize engel üstüne engel koydular ve 53 yıldır bizi kapılarında beklettiler. Hala bekletiyorlar. 

 

"3 BİN YIL DİYORDUNUZ, 3 GÜN BİLE DAYANAMADINIZ"

İngiltere ne dedi? "3 bin yılına kadar Türkiye giremez" dedi. E şimdi ne oldu? Hadi buyurun bakalım. 3 gün bile dayanamadın bak.

Biz de artık, Kopenhag Kriteleri'ni Ankara Kriterleri olarak değiştirir ve yolumuza devam ederiz.

''ARTIK KÖRFEZİ DOLAŞMAK YOK'' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Haziran'da Osman Gazi Köprüsü'nün açılışının yapılacağını belirterek, "İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak.

Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız." dedi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.