'İnsan hakları' ders programı açıklandı

'İnsan hakları' ders programı açıklandı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ilkokul 4'üncü sınıflarda okutulacak 'İnsan hakları, yurttaşlık ve demokrasi' dersinin taslak öğretim programını hazırladı.

Programda 6 ünitede, 'canın ve tenin dokunulmazlığı', 'aktif yurttaşlık', 'barış', 'uzlaşı', 'birlikte yaşama', 'farklılıklara saygı', 'hukukun üstünlüğü' gibi konularda temel değerlerin içselleştirilmesi esas alındı. Kazanımlar masallar üzerinden işlenecek. Derste, 'insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi' ile ilgili kavramlar hakkında bilgi aktarmaktan çok temel değerlerin kazandırılmasına öncelik verilmesi amaçlanıyor. Ünitelerde insanın canına saygı gösterilmesi ve dokunulmazlığının sağlanması gerektiği, öğrencilerin hak ve özgürlüklerinin bilincinde olması, çocuk haklarını bilmeleri ile hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği durumlarda ne yapabileceklerini öğrenmesi konuları üzerinde duruluyor. Programda 'kendi ruhsal ve bedensel bütünlüğünün farkına varmak ve korumak, biz olmak, bize ait olanı korumak, başkalarına zarar vermemek, başkalarının istismarına karşı kendini korumak' konularına vurgu yapılıyor. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan taslak metin için uzmanlar görüş ve önerilerini 28 Mayıs Perşembe akşamına kadar [email protected] veya http://ttkb.meb.gov.tr adreslerine gönderebilir.

İmam hatiplere 'İslam kültür ve medeniyeti' dersi

ANADOLU imam hatip ve imam hatip liselerinin 12'nci sınıfları için 'İslam kültür ve medeniyeti' dersi öğretim programı da Talim Terbiye Kurulu'nun internet sitesinde yayınlandı. Programda, İslam kültür ve medeniyetinin doğuşu ve gelişimi, mimari, güzel sanatlar, gibi konular bulunuyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.