İnsanlar artık sosyal ağlardan mesajlaşıyor

İnsanlar artık sosyal ağlardan mesajlaşıyor

Sosyal ağların yeni kullanıcı kazanma taktiği 'özel mesaj' oldu. Milyarlarca mesaj gönderen kullanıcılar artık sosyal ağlardan mesajlaşmaya başladı.

ŞU anda dünya çapında günde 20 milyar SMS gönderiliyor. Akıllı telefonlarla beraber mobil internet elimize geçtikten sonra ise SMS her geçen gün geriliyor. Sadece WhatsApp'ta günlük 30 milyardan fazla mesaj gönderiliyor. Bu rakamı gören diğer sosyal ağ şirketleri de özel mesajlaşma özelliğini ardı arkasına eklemeye başladı. Konum paylaşmadan, fotoğraf paylaşma uygulamalarına kadar birçok serviste artık özel mesajlaşma özelliği bulunuyor.

TAKTİK DEĞİŞTİ

İşin aslına bakacak olursak birçok sosyal ağ, özel mesajlaşma hizmeti olmadan yola çıkmıştı. Örneğin, konum paylaşma uygulaması Swarm, Facebook, Instagram ve Snapchat başta olmak üzere tüm uygulamalarda özel mesaj gönderme özelliği bulunmuyordu. Ancak kullanıcı sayısı konusunda yavaş büyüme gösteren şirketler, özel mesaj gönderme kozunu oynadı. Şu anda ise neredeyse tüm sosyal ağların özel mesaj gönderme özelliği bulunuyor. Şirketlerin bu kozu oynamasındaki asıl sebep ise çapkınlık. Daha çok çapkınlık için kullanılan özel mesaj gönderme hizmeti olan sosyal ağlar, farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu hafta özel mesaj gönderilebilen sosyal ağları bir araya getirdik.

Facebook Messenger

Facebook'un WhatsApp'ı satın almadan önce kullanıcılarına sunduğu Facebook Messenger, geliştirilmeye devam ediliyor. Kullanıcıları telefon numaraları üzerinden eşleştirilebilen Facebook Messenger, Facebook'ta arkadaş olmayanların bile yazışabilmesini sağlıyor. Facebook Messenger'da fotoğraf ve konum da paylaşılabiliyor.

Twitter

Twitter'da özel mesajlaşma özelliği yer alıyordu. Sadece birbirlerini takip eden kullanıcılar, özelden mesaj gönderebiliyor ve özel mesaj da 140 karakterle sınırlı. Kullanıcılar kendi aralarında sadece fotoğraf gönderebiliyor. Bu yüzden Twitter üzerinden özel mesaj gönderme özelliği çok fazla tercih edilmiyor.

Swarm

Foursquare kullanıcıların konum bildirmesini sağlayan Swarm üzerinden mesajlaşabilmek mümkün. Bunun için kullanıcıları gittikleri mekanda yer bildirimi (check-in) yapması gerekiyor. Yer bildirimi yapıldıktan sonra ise kullanıcılar bulundukları mekandaki diğer Swarm aboneleriyle mesajlaşmaya başlıyor.

Snapchat

Özel mesajlaşma konusundaki en iyi sosyal ağlardan biri Snapchat. Kullanıcı adıyla birbirlerini ekleyen Snapchat aboneleri özelden mesajlaşabiliyor. Yazı, fotoğraf veya video olarak gönderilen tüm özel mesajlar, karşı tarafın 'gelen' mesajlar kısmında en fazla 10 saniye kalıyor. Bu da kullanıcılar arasında güven sağlıyor.

Instagram

Fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram, iki yıl önce özel mesajlaşma özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı. Instagram'daki tüm kullanıcılar birbirlerine özel mesajlar gönderebiliyor. Ancak birbirini takip etmeyen kullanıcıların gönderdikleri mesajlar, 'diğer' klasöründe kalıyor. Bu yüzden Instagram'da özelden mesajlaşabilmek için önce arkadaş olunması gerekiyor.

HAFTANIN TRENDİ

Telefonlar anahtar oluyor

YERLİ girişimcilerin icatlarından Jani; anahtar, kumanda ve giriş kartlarından kurtaran için yeni ürününü tanıttı. Sistem akıllı telefon uygulaması ve bir cihazdan oluşuyor. Açacağınız kapının yanına gittiğinizde Jani, bunu algılıyor ve açılmasını sağlıyor. Elleriniz doluyken apartman kapısını açabilecek veya misafirinize uygulama üzerinden anahtar göndereceksiniz. Bu yıl içinde satışa çıkacak.

UYGULAMA

Hayvanlara özel Instagram

FOTOĞRAF paylaşım uygulamalarına hayvanlar için özel geliştirilmiş Petsbro eklendi. Fatih Gencal ve Kaan Çalışkan tarafından kurulan Petsbro'nun kullanıcıların sadece hayvan fotoğrafı paylaşabilmesini sağlıyor. Şu ana kadar 5 bin evcil hayvan profili eklenmiş ve 10 bin fotoğraf paylaşılmış olan Petsbro'nun, iPhone ve Android uygulamaları bulunuyor.

OYUN DÜNYASI

Korkuya devam

Korku oyunlarının en başındaki isimlerden Resident Evil, yeni serisi Revelations 2 ile devam ediyor. Terk edilmiş bir ada geçen hikayede çok gizli bir biyo-kimyasal silah geliştiriliyor. Oyunun ana karakterleri Claire Redfield ve Moira Burton kendilerini kaçırılmış, adaya bırakılmış ve umutsuzca kaçmaya çalışır halde buluyor ve hikaye başlıyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.