Iphone telefonlarda Bylock neden yok?

Iphone telefonlarda Bylock neden yok?

Hiçbir İphone telefonda Bylock yok, Gazeteci Abdurrahman Şimşek hiçbir İphone telefonda Bylock olmadığını belirtti

Ahaber'de konuşan gazeteci Abdurrahman Şimşek, Hürriyet gazetesinin bugünkü Tilki haberini değerlendirdi.

Şimşek, haberin çelişkili olduğunu ve haberde yer alan bu programın AppStore'dan indirilebildiğine dair iddianın yalan olduğunu söyledi.

Hiçbir iddianame ve savcılık kayıtlarında, iphone kullanan bir Bylock'çuya rastlanmadığına dikkat çeken Şimşek, "haber bu yönüyle yalandır" dedi. Şimşek, iphone telefonların yapısı gereği dışardan program yüklemeye müsait olmadığına dikkat çekti.

İtirafçıların da Savcılıklara verdikleri bilgilerde, FETÖ'nün Android telefon kullanılmasını istediğine dair itirafların yer aldığına dikkat çeken Şimşek "Bu nedenle, iphone telefonlarda da Bylock kullanıldığına dair haberlere kuşkuyla yaklaşılması gerekiyor" dedi.

Şimşek, Hürriyet haberinde yer alan "bylock darbede kullanılmadı" iddiasına ilişkin olarak şunları söyledi: "Bylock'ın MİT tarafından çözüldükten sonra programın bir üst versiyonu olan Eagle kullanıldı. Bundan sonra da Tango görünümü adı altında bu programın kullanılmaya devam edildi. Bu programlar hepsi aynı.. Birbirinin değiştirilmiş versiyonları. Zaten MİT'in ele geçirildiği server kayıtlarında 30 Temmuz 2016 tarihine ait yazışmalar da bulunmaktadır. Tüm bu verilere göre, Bylock veya diğer değiştirilmiş sürümler darbede kullanılmıştır." dedi.

 

Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.