"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Konferansı" Ankara Bildirgesi Açıklandı

"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Konferansı" Ankara Bildirgesi Açıklandı

İslam dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından İslam üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"

"İSLAM DÜNYASI ORTAK YÜKSEKÖĞRETİM ALANININ OLUŞTURULMASI KONFERANSI"

ANKARA BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

27 Temmuz 2017 / Ankara

İslam dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından İslam üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nun ikinci günü "Panel Oturumlarının Değerlendirilmesi ve Geleceğe Bakış" konulu panel ile başladı.

Düzenlenen panelde, forumun ilk günü gerçekleştirilen "Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi", "Kredi Transfer Sistemi ve Hareketlilik", "Kalite Güvence Ajansları, Tanınırlılık ve Denklik" ve "Ortak Eğitim Öğretim Programları" başlıklı panel oturumlarının değerlendirilmesi ve geleceğe ilişkin yapılması düşünülen hususlara ilişkin konular ele alındı.

Panelin tamamlanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, toplantı gündemine alınan konuların özetini içeren ortak sonuç bildirgesini açıkladı.

"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Konferansı Ankara Bildirgesi" için tıklayınız.

"İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak" temasıyla düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu'nun Ankara Bildirgesini açıklamasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YÖK Başkanı Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcı doçentlik ile ilgili açıklamasından sonra bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdiklerini ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti.

Mevcut yardımcı doçentlerin hiçbir mağduriyet yaşamamaları ve kazanımlarını kaybetmemeleri için azami dikkat edeceklerini kaydeden YÖK Başkanı Saraç, "Çok yakın bir süre içinde konuyu zamana yaymadan somut bir önerinin oluşacağını burada söylemek isterim. Buradaki öncelik yardımcı doçentlik mevcut sistemdekilere hiçbir şekilde olumsuz etkisinin olmaması, bu yönde atılacak adımın yükseköğretim sistemine yeni bir soluk getirmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da zaten bu husustaki sözleri bu yeni bir heyecan yeni bir soluk getirilmesi yönünde çok olumlu bir yönlendirmedir." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.