İsmail Koncuk: Demokrasiden Taviz Yok!

İsmail Koncuk: Demokrasiden Taviz Yok!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkedeki herkesin demokrasinin önemini bir kez daha iliklerine kadar hissettiğini belirtti

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkedeki herkesin demokrasinin önemini bir kez daha iliklerine kadar hissettiğini belirterek, "İnsanlarımızın aynı acıyı bir daha yaşamaması için alınacak her türlü tedbiri Türkiye Kamu-Sen olarak destekliyoruz. Demokrasiden taviz yok!" dedi.

"Eğitim, sağlık, güvenlik vb. alanlarda vatansever, nefsini aşmış, donanımlı insanlara ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortadadır. Önce vatan" diyen Genel Başkan Koncuk, "Ülkemizin egoları öne çıkmış yöneticilere değil, liyakatli olanlara ihtiyacı olduğu görülmüştür" dedi.

Genel Başkan Koncuk değerlendirmesinde;
Ülkemizde ekonomik ve sosyal anlamda bir çok problem bulunmaktadır.En önemlisi genç işsizliktir.Normalleşme sağlanarak neşter vurulmalıdır. 

Gerek öğretmen alımı, gerekse İİBF'li işsizler, MYO mezunları dikkate alınarak bir acil eylem programı hayata geçirilmelidir.Gündeme alalım. 

Kamuda öğretmen ve memur alımlarında mülakat asla olmamalı yerine ciddi bir güvenlik araştırması getirilmelidir.Mülakat hiç bir şeyi çözmez. 

MEB artık talepleri değerlendirmeli öğretmenlere alan değişikliği, 2. İl dışı tayinler, il ve ilçe emri konularında çalışmalar yapmalıdır.

Toplu sözleşme kararları, Olağanüstü halin gölgesinde kalmamalı, Çalışma Bakanlığı fonksiyonlarını yerine getirmek için düğmeye basmalıdır. 

Yaşanan menfur darbe girişiminden sonra bu ülkede aklı başında herkes demokrasinin önemini bir kere daha iliklerine kadar hissetmiştir.

İnsanlarımızın aynı acıyı bir daha yaşamaması için alınacak her türlü tedbiri Türkiye Kamu-Sen olarak destekliyoruz.Demokrasiden taviz yok! 

Hayat devam etmektedir, bu olağan akış içerisinde tüm kurum ve kuruluşlar çalışanlarını ayrım yapmadan kucaklamalıdır.Ayrımcılığa son. 

Yöneticilik işin ehli olanlara verilmelidir.Ülkemizin egoları öne çıkmış yöneticilere değil, liyakatli olanlara ihtiyacı olduğu görülmüştür. 

Eğitim, sağlık, güvenlik vb alanlarda vatansever, nefsini aşmış, donanımlı insanlara ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortadadır.Önce vatan. 

KHK ile bakanlarca belirlenecek kurullara, hiç bir soruşturma yapmadan ciddi bir çalışma ürünü olmayan listelerle görevden alma yanlıştır.

Açığa almada sendika ayrımı olmadığı açıktır amenna ancak masum insanları tespit etmek için başbakanlık güvenilir bir yöntem belirlemelidir. 

Savunma hakkı mutlaka olmalıdır.Soruşturma yap, savunma al suçluluğuna inanıyorsan meslekten at, vicdanlar rahat olsun.Yoksa AİHM'den döner" dedi. 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Halep'te 200 bini Türkmen olmak üzere 600 bin kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek;

"200 bini Türkmen olmak üzere Halep'de 600 bin kişinin açlıktan ölme tehlikesi bulunduğu bilgileri gelmektedir.BM bir gıda koridoru açmalıdır.

Türkiye, Halep konusunda uluslararası girişimlerde bulunmalıdır, aksi takdirde yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum