İsmail Koncuk: EDİR GUDUR edilmeyen neremiz kaldı?

İsmail Koncuk: EDİR GUDUR edilmeyen neremiz kaldı?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Adana'nın yöresel tabiri ile EDİR, GUDUR ETMENİN ne anlam ifade ettiğini anlatarak, "EDİR GUDUR edilmeyen neremiz kaldı?" diye sordu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Adana'nın yöresel tabiri ile  EDİR, GUDUR ETMENİN ne anlam ifade ettiğini anlatarak, "EDİR GUDUR edilmeyen neremiz kaldı?" diye sordu. 

"Gelecekten umudu kesmeyeceğiz, eyvallah.Son nefese kadar mücadele edeceğiz, eyvallah.İnandığımız değerlere asla sırt dönmeyeceğiz, eyvallah" diyen Genel Başkan Koncuk, "Geleceğini dişimiz, tırnağımızla şekillendirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımız, dünyevi hiç bir menfaate feda edilemeyecek kadar aziz ve kıymetli bir vatandır, bu Anadolu coğrafyası.Şerefimizdir, namusumuzdur" dedi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

"Bizim oralarda söylenir, sizler de bilir misiniz?Muhtemelen yazı dilimize girmiş bir tabir değildir "EDİR, GUDUR ETMEK" Yani, bir şeyi  istenilen şeklin dışına götürmek, bozmak, şeklini şemalini arzu edilmeyen bir görüntüye sokmak. 

Gelde söyleme, EDİR GUDUR edilmeyen neremiz kaldı? Her alanda sapır sapır dökülüyoruz. Söylenen içi boş, süslü sözlerden başka ne var ortada? 

Gelecekten umudu kesmeyeceğiz, eyvallah. Son nefese kadar mücadele edeceğiz, eyvallah. İnandığımız değerlere asla sırt dönmeyeceğiz, eyvallah. 

Bu ülke Türk'ün ülkesi, bu ülke tombaladan çıkmış bir ülke değil, büyük acıların, büyük bedellerin ödendiği Aziz Türk vatanıdır. Geleceğini dişimiz, tırnağımızla şekillendirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımız, dünyevi hiç bir menfaate feda edilemeyecek kadar aziz ve kıymetli bir vatandır, bu Anadolu coğrafyası.Şerefimizdir, namusumuzdur.

Adana tabiri ile, hiç bir ahval ve şart altında değerlerimizin EDİR GUDUR edilmesine göz yumulamaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.