İsmail Koncuk Memurların Haklarını Böyle Savundu!

İsmail Koncuk Memurların Haklarını Böyle Savundu!

Genel Başkan İsmail Koncuk, 11 Kasım'da Başbakanlığın bulunduğu Çankaya Köşkünde, Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu, bir çok bakan ve sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarının katılımı ile önemli bir toplantıya katıldı.

Genel Başkan İsmail Koncuk,  11 Kasım'da Başbakanlığın bulunduğu Çankaya Köşkünde, Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu, bir çok bakan ve sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarının katılımı ile önemli bir toplantıya katıldı.

Kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları bütün detaylarıyla Başbakan’a ileten Genel Başkan,  ana hatları ile önemli başlıkları dile getirdi. Bu başlıklar; 

Türkiye'de artık huzur iklimi hakim olmalı, ayrımcılık tamamen ortadan kaldırılmalı, Hükümet sendikalar arasında taraf olmamalı, MEB ve diğer bakanlıklarda uygulanmayan yargı kararları uygulanmalı, memurun iş güvencesi konusunda yeni problemler yaratılmamalı, Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi tartışmalarının arasında kaybolmamalı, yeni kurulacak hükümet, seçim beyannamesine sadık kalmalı...

"MEMURUN İŞ GÜVENCESİ" KAMU ÇALIŞANLARININ VE GENEL BAŞKAN KONCUK'UN ANA GÜNDEMİ

Bilindiği gibi memurun iş güvencesine yönelik açıklamalar ve tartışmalar yeni bir konu değil. Bu konu değişik platformlarda ülkemiz yöneticileri tarafından gündeme getirilmiş, özellikle Türkiye Kamu-Sen tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

İş güvencesi konusunda yapılan tartışmalara karşı, Şubat 2015'te Genel Başkan Koncuk, memurun iş güvencesinin tartışma konusu yapılamayacağını en yüksek perdeden dile getirmişti. 

Nisan 2015'te memurların iş güvencesini hedef alan açıklamara karşı, Türkiye Kamu-Sen tarafından Ankara'da, “İŞ GÜVENCEME DOKUNMA, EK ZAMMIMI UNUTMA” adıyla, 50 bin kişinin katılımı ile yürüyüş ve miting yapılmıştı. 

Bu yaşananlar sıcaklığını korurken, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından hükümet yetkilileri hep bir ağızdan kamu çalışanlarının iş güvencesini hedef alan açıklamalar yapmaya başladılar. 

Önce paralel yapı ile mücadele başlığı altında ortaya atılan bu çabalar, ardından işçi-memur ayrımının ortadan kaldırılması, çalışanların tek çatı altında birleştirilmesi vb. yan başlıklar üzerinden başlatıldı. Ardından açık açık "Memurların iş güvencesinin kaldırılması" olarak dile getirilmeye başlandı. 

Bu yaşanan gelişmeler karşısında, memurların iş güvencesi konusunu önceden olduğu gibi en sert tepkiyi gösteren, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk oldu. Üst düzey Ak Parti yöneticileri ve Bakanların; 657 değişikliği, iş güvencesi, öğretmenlerin tayin hakları vb. konularında yapmış oldukları -talihsiz- açıklamalara ilk elden cevap verdi. 

Son olarak, Memurların iş güvencesinin tartışılmaz olduğu konusundaki kararlığı, 11 Kasımda Başbakanlık'ta yapılan toplantıda en güçlü bir şekilde dile getirmiştir. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, şunları söyledi:
“Dile getirdiğim temel konular bunlardı, bunların yanı sıra bazı kurumlarda yaşanan hak ihlallerini de bir dosya halinde Sn Başbakan'a sundum. Konuşmalar esnasında, 657 değişmelidir diyen bazı sivil toplum kuruluşu başkanlarına, 657 Sayılı DMK'yı okuyup okumadıklarını sordum, okumadıkları cevabını alınca da, o halde bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin, işi bilenlere bırakın, diyerek tepki de koydum. Maalesef  kraldan fazla kralcı olan çok sivil toplum örgütü bulunmaktadır, bunlar bir yerlere yaranacağım düşüncesi ile, milyonlarca insanın kaderini ilgilendiren konularda, hiç çekinmeden ahkam kesmektedir."

Önümüzdeki günlerde de, biz istemesek bile, 657 üzerinden benzer tartışmaların devam edeceği gözüküyor. 

Biz de turkiyeegitim.com olarak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. 

www.turkiyeegitim.com / özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.