İsmet Yılmaz: Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz

İsmet Yılmaz: Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ümraniye´de okul müdürleri, öğretmen ve okul aile birliği yöneticileri ile bir araya geldi.

Türkiye´nin eğitimden daha önemli bir konusu olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, eğitimin savunma ve güvenlikten önce geldiğini dile getirdi. Bakan Yılmaz, eğitim iyi olursa onu takip eden sağlığın da güvenliğin de iyi olacağını dile getirerek, eğitimi ihmal edenin her şeyi ihmal ettiğini vurguladı.

Bakan Yılmaz, "Eğitime önem vermenin ölçüsü, kendi kaynağınızdan ne kadar pay ayırdığınızla alakalıdır. Kaynağınızı, sizin için önemli olan ne ise en çok payı ona ayırırsınız. Biz merkezi hükümet bütçesinden eğitime, 122 milyar lira yüzde 20 pay ayırdık. 2002 yılında eğitime harcanan 11 milyar lira, oranı yüzde 10. Şimdi 122 milyar lira ve bütçenin yüzde 20´si ayrılıyor." diye konuştu.

"Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz"

2.5 milyar kitabı ücretsiz dağıttıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, isterlerse özel okullara da bu kitapları vermeye başladıklarını belirtti.

FATİH Projesi´ni de başlattıklarından bahseden Yılmaz, öğrenmeyi öğrenen bir nesil yetiştirmek istediklerini aktardı. Fırsat eşitliğini sağlamak için eğitim teknolojilerini yaygınlaştırdıklarını dile getiren Yılmaz, ortaokul ve liseleri akıllı tahtalarla donattıklarına işaret etti. Öğrencilere daha sağlıklı beslenmeleri için haftanın 3 günü süt dağıttıklarına değinen Yılmaz, bundan yaklaşık 6 milyon öğrencinin faydalandığına dikkati çekti.

Dershaneleri de kapattıklarını anlatan Bakan Yılmaz, geçen yıl yaklaşık 9 milyona yakın öğrencinin yetiştirme ve destekleme kurslarından faydalandığını söyledi. Türkiye´de eski dönemdeki eğitim sisteminde yaşanan olaylara da değinen Bakan Yılmaz, o yıllarda ortaokulu bitirmek için yapılan sınavda sorulan ´Arının solunum sistemi ve kurbağanın dolaşım sistemi´ sorularını eleştirdi.

Bakan Yılmaz, "Arının solunum sistemi ile kurbağanın dolaşımı sisteminin evladımıza ne faydası var? Dolayısıyla güncel hayatta faydası, katkısı olmayan bilgileri boşuna evlatlarımıza vermeyelim. Eğitimde ilerliyoruz. Eğitimde dünyanın ilk 20´si içindeyiz. Eğitimin amacı üretmek ve gelir elde etmek, insanımızı, milletimizi, toplumumuzu zengin kılmaktır." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum