İsrail ile anlaşma imzalandı!

İsrail ile anlaşma imzalandı!

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakatı Bakanlıkta imzaladı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu, İsrail ile varılan mutabakata bugün saat 11.00'de Dışişleri Bakanlığı'nda basına kapalı olarak imza attı.

Anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normale dönmesine ilişkin Roma'da varılan mutabaktın ardından Başbakan Binali Yıldırım ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün eş zamanlı açıklama yapmıştı.

Yıldırım, İsrail'in Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödeneceğini ve Gazze'ye önümüzdeki ilki cuma günü olmak üzere 10 bin tonluk yardım gönderileceğini açıklamıştı.

Mutabakatın karşılıklı olarak imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağı, mutabakat metninin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağı duyurulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.