İstanbul Milli Eğitim Müdürü Değişiyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Değişiyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer YILDIZ Talim Terbiye Kurulu başına geçiyor. Yerine ise Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ geliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın 30'uncu Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada: "Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, pek çok alanda çok önemli mesafeler kat ettik ancak bu süreçte iki alanda, eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntü ile ifade etmek istiyorum"demişti. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın da MEB'de köklü değişİklikler yapacağız açıklamasının ardından düğmeye basıldı. 

 

Özellikle birçok konuda Müfredat değişİkliği yapılacak.

 

MEB'de yapılacak bir çok köklü değişikliğe Müfredattan başlanacak .Onun için bu işte deneyimli olan bir isim tercih edildi. Talim Terbiye Kurulunda görev yapmış, akademisyen ve uzun yıllar  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan, sahaya hakim Dr. Muammer YILDIZ Talim Terbiye Kurulunun başına geçiyor. 

 

Muammer YILDIZ'dan boşalacak olan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Koltuğuna ise Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ getiriliyor.



 

Muammer YILDIZ Kimdir?
 
Biyografisi

 

 21 Ocak 1967 tarihinde Erzurum’un Narman ilçesi Sütpınar Köyü’nde doğdu. İlkokulu Narman Sütpınar Köyü İlkokulu’nda (1972-1977), ortaokulu Narman Şekerli Köyü Ortaokulu’nda (1977-1980), lise birinci ve ikinci sınıfı Narman Lisesi’nde, üçüncü sınıfı ise İstanbul’da -o dönemde Üsküdar ilçesi sınırlarında bulunan- Ümraniye Lisesi’nde okudu (1980-1983).

 

1983-1987 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde lisans eğitimini aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 1990 yılında yüksek lisansını, 1994 yılında ise doktorasını tamamladı.

 

Görev Yaptığı Yerler ve Yıllar

 

1987 yılında Şanlıurfa’ya öğretmen olarak atandı. 1989’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde araştırma görevlisi oldu. 1992-1994 yılları arasında ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1994 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent unvanıyla ders verdi. 1996-2004 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde aynı unvanla ders vermeye devam etti. 2004-2009 yılları arasında ise Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 24 Eylül 2009 tarihinde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine başladı.

 

Çalışmaları 

 

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yenilenen ilköğretim ve ortaöğretim program çalışmalarında etkin görev aldı. İlköğretim matematik ve ortaöğretim matematik programlarının koordinatörlüğünü yaptı. Bu amaçla birçok ilde öğretmenlere seminerler verdi. Eğiticilerin hizmet içi eğitiminde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Toplumsal cinsiyet konusunda çalışmalar yaptı. Özellikle ders kitaplarının ayrımcı, cinsiyetçi, demokrasi ve insan haklarına aykırı ifadelerden arındırılması çalışmalarında görev aldı ve komisyonlarda çalıştı, çalıştaylar düzenledi. Millî Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen ulusal ve uluslararası projelerde görev yaptı. ICRC, Türk Kızılay Derneği ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Exploring Humanitarian Law” adlı uluslararası projenin Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttü.

 

 

İngilizce bilen Dr. Muammer Yıldız, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yayınları

 

A) Tezleri:
* Homojen Fonksiyonları Lineer Olan Halkalar; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, Van, 1994. 
* Grup Temsilleri; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Van, 1990. 

 

B) Makaleleri:
* Burulmalı Düğümün Grup Otomorfizmleri; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Fen Bilimleri Dergisi, Sayı: 1, Cilt: 1, 1990. 
* Rings Isomorphic to 3x3 Matrix Rings; Hacettepe Bulletin of Natural Sciences and Engineering, 1992 / Volume 21 / PP. 13-15. 
* A Note on Idempotents of Group Algebra; Bulletin of Pure and Applied Sciences Vol, 16E (No: 2) 1997, P. 175-182. 
* A Characterization of Idempotents and Idempotent Generators of QS; Bulletin of Pure & Applied Sciences, Volume-18E (Math Stat) No: July-Dec. 1999.

 

 

C) Sempozyum Bildirileri
* Homojen Fonksiyonları Lineer Olan Halkalarda Tam Dik İdempotent Kümeler 
Türk Matematik Derneği VI. Ulusal Matematik Sempozyumu; 8-12 Eylül 1993 
Doğu Akdeniz Üniversitesi; Gazimagosa-KKTC. s.118-124 
* Kısmi Endomorfizmalar Üzerine 
Türk Matematik Derneği VI. Ulusal Matematik Sempozyumu; 8-12 Eylül 1993 
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimagosa-KKTC, s.125-130.

 



 

Ömer YAHŞİ Kimdir? 

 

1977 yılında Erzincan’da doğdu.

 

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.2002 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Kamu Yönetimi bölümünü, 2012 yılında Adalet bölümünü bitirdi.2006 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

 

Mesleki kariyerine öğretmen olarak başlayan Ömer YAHŞİ, sırası ile müdür yardımcısı, kurucu müdür, müdür ve şube müdürlüğü görevlerini yürüttü. Son olarak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü görevini yürütmekte iken Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

 

Halen Marmara Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde doktora yapan Ömer Yahşi, İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
 
Ajanskamu.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.