İstanbul şehidi için tören

İstanbul şehidi için tören

İstanbul'da gözaltına alınan DEAŞ'li terörist tarafından bıçaklanarak şehit edilen polis Sinan Acar (24) için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet...

İstanbul'da gözaltına alınan DEAŞ'li terörist tarafından bıçaklanarak şehit edilen polis Sinan Acar (24) için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Acar'ın yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sinan Acar, dün saat 22.45 sıralarında Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gözaltında bulunan DEAŞ'lı bir teröristin bıçaklı saldırısına uğramış, Acar yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit düşmüştü. DEAŞ'lı teröristin saldırısında şehit olan Acar için bugün İstanbul Emniyeti Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Saat 13.00'te düzenlenen törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehit polisin annesi Gülşen Acar, babası Erdem Acar, şehidin nişanlısı Nida Fedai, aile yakınları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve şehit polisin meslektaşları katıldı. Acar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omuzunda tören alanına getirildi. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan cenaze töreninde şehit polis Sinan Acar'ın nişanlısı Nisa Fedai polis şapkası takarak selam dururken, anne Gülşen Acar'ın polislerin yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi.

BİR HAFTA ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, hain saldırıya dair yaptığı açıklamada, "Bu ülkede Sinan'lar bitmez" dedi.

Acar'ın naaşı, törenin ve okunan duanın ardından baba ocağı Bursa'ya götürülmek üzere yola çıkarıldı. Şehidin Bursa'da ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit emniyet mensubu Sinan Acar'ın 5 ay önce polis memuru olarak İstanbul'da göreve başladığı ve 1 hafta önce de nişanlandığı öğrenildi. Acar'ın 4 gün sonra da doğum günü olduğu belirtildi.

 

İstanbul şehidi için tören

İstanbul şehidi için tören

İstanbul şehidi için tören

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.