İstanbul'da İlçe Müdürü Yurdu Peşkeş Çekti

İstanbul'da İlçe Müdürü Yurdu Peşkeş Çekti

İstanbul'da İlçe Müdürü Yurdu Peşkeş Çekti iddiası

        İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İNŞAAT HALİNDEKİ YURDU PEŞKEŞ ÇEKTİ
      Hayırsever işadamı, Ortaöğretimde okuyan  İmam Hatip öğrencileri için, Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesine yurt yaptı. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü daha inşaatı bile bitmeyen yurdu İlim Yayla Cemiyeti’ne peşkeş çekti.  İnşaat halindeki yurda, hayatları hiçe sayılarak kaçak göçmen gibi yabancı uyruklu 150-160 civarında öğrenci yerleştirildi.
     Beylikdüzü Azem Yükseloğlu  Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde,Bağışçı Sacit Ateş tarafından ortaöğretim öğrencileri için yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan yurdu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis etti. Yurt Binasına,İmam Hatip Öğrencilerinin ihtiyacı olduğu, belediye ye açılış için müracaat edildiği ,binanın eksikleri olduğu için Beylikdüzü Belediyesinin  iskan vermediği söyleniyor.Ayrıca;Açılış onayı olmadığı,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetmenleri tarafından eksikleri nedeniyle İmam Hatip öğrencilerinin barınmasına uygun olmadığına, eksiklerin giderilmesi için yeniden ihale açılmasına karar verildiği biliniyor.Resmi açılış onayı olmayan,iskanı olmayan yurda, yabancı uyruklu üniversite öğrencileri yerleştiriliyor.

    HER ŞEY İMAM HATİP LİSESİNİN AMA…

    Yurt inşaatının bütün bu olumsuz durumuna rağmen, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürünün sözlü olarak binanın kullanımı için İlim Yayma Cemiyeti’ne izin verdiği belirtiliyor. Şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne sormak gerekiyor, demirbaşlar imam hatip lisesinin demirbaşı, tefrişatını imam hatip lisesi yaptırıyor,elektiriği,suyu İmam Hatip lisesi ödüyor ama İmam Hatip iskan ve açılış onayı olmadığı için kendi öğrencisini yerleştirmiyor. Ama cemiyet kaçak göçmen yerleştirir gibi yurt binasına yabancı uyruklu öğrencileri yerleştiriyor.Yasal bir dayanağı olmayan, hiç  bir devlet memurunun yetkisi dahilinde yapamayacağı  böyle yasa dışı bir işi hangi prosedüre bağladınız ? Devletin öğrenci yurdu,ikinci şahıslara devredilebiliyor mu ? Bu konuda yeni bir kanun çıkmış,tüzük,yönetmelik mi yazılmış,genelge mi var ? Siz kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz?
 
    YA BİR KAZA OLURSA?
    Hadi haksızlıklarınıza, hukuk tanımazlıklarınıza, her türlü aymazlığınıza alıştık da, burada bir kaza ya da ölüm gibi bir olumsuzluk olsa, İlçe Milli Eğitim Müdürü  ve bu cemiyetin yetkilileri nasıl hesap verecek? Biz duymadık,görmedik mi diyecekler ?

 

    KAYMAKAMI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
    Biz,Beylikdüzü Kaymakamı Sayın Ahmet Mesut Demirkol’u göreve davet ediyoruz.  Kaymakam beyin bu tür olumsuzluklara göz yummayacağı ve sorumlular hakkında gerekli işlemi başlatacağını ümit ediyoruz. Ayrıca, konuyu İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de bildirdik ve gerekli araştırmaların yapılmasını istedik

 

                                                                                                          Enver DEMİR

                                                                                                          Türk Eğitim-Sen

                                                                                                   İstanbul 9 No’lu Şb.Bşk  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.