İstanbul'da rehber öğretmenlere haksızlık yapılıyor

İstanbul'da rehber öğretmenlere haksızlık yapılıyor

İstanbul'da rehber öğretmenlere haksızlık yapılıyor

Bilindiği üzere, ortaöğretim kurumların da çalışan Rehber Öğretmenlere, sınav ve eğitim öğretime hazırlık dönemi olarak bilinen Haziran ve Eylül ayların da fiilen görevde olsalar dahi ekders ücreti ödenmiyordu. Ancak; 29/05/2012 tarihinde kamu görevlileri hakem kurulunca alınan kararların 28.maddesi doğrultusunda konuya açıklık getirilmiştir. Alınan bu karar, 1 Haziran 2012 tarihli ve 28310 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.Resmi gazetede yayınlanan bu karara göre; “Öğretmenlere, ilgili mevzuata göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları, meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir, bu fıkra hükmünden yararlanmayan rehber öğretmenler hakkında da uygulanır.” Şeklinde düzenlenmiştir..

 Bu konu ile ilgili karar bu kadar açık ve net ifadeler ile karara bağlanmış iken, İstanbul genelinde çeşitli İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve bağlı ortaöğretim kurumlarında yanlış uygulamalar yapılmaktadır. Şöyle ki; bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Rehber Öğretmenleri adı geçen tarihlerde görevde olmasına rağmen ek ders ücreti ödememekte, bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ise okulda olmak isteyen Rehber Öğretmenlerin ilçe onayı almaları gerektiğini söyleyerek yürürlükte olan mevzuata aykırı keyfi uygulamalar yapmaktadırlar. Bu konu ile ilgili, daha da ilginç olanı ise, bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının ve okul yöneticilerinin bu konuda Rehber öğretmenlere ödeme yapılamayacağını çünkü; Milli Eğitim Bakanlığından kendilerine ulaşan yazılı bir emrin olmadığını iddia ediyor olmalarıdır. Yani burada asıl sıkıntı, birtakım yöneticilerimizin ve milli eğitim çalışanının  hala kendi ellerine bakanlıktan yazılı bir emrin gelmesini bekleyecek kadar gelişmelerden uzak ve çağın gerisinde olmalarıdır.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgilenerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yaşanan bu bilgi eksikliği ve bilgi karmaşasının bir an önce çözülmesini, okullarımızın temel taşlarından olan Rehber Öğretmenlerimizin uğradıkları hak mahrumiyetlerinin de giderilmesini istiyoruz. Konu hakkında bilgi eksikliği olan yöneticilerimizin bu konudaki bilgi eksikliklerini biran önce gidermeleri ve daha fazla hak mahrumiyeti yaşanmasına mahal vermemeleri, işleyişin sağlıklı yürümesi anlamında önem ve ehemmiyet arz etmektedir.

                                                                                                                                                                                                                                             Enver DEMİR

                                                                                        Türk Eğitim-Sen Şb.Bşk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum