İstanbul'da Yaşanan Mülakat Skandalı

İstanbul'da Yaşanan Mülakat Skandalı

İstanbul'da Yaşanan Müdürlük Mülakat Skandalı

Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim ÇAKMAK'ın yapmış olduğu açıklama;

Kıymetli Eğitimciler;

Şube alanımızda bulunan Ataşehir, Kadıköy, Kartal ve Maltepe ilçelerinde müdürlük mülakatlarına katılanların listelerini yayınlıyoruz.

İstanbul İl Milli Eğitim yetkilileri, komisyonların vermiş olduğu puanları yayınlamaya cesaret edemediler. Çünkü tablo incelendiğinde yaptıkları rezaletin ortaya çıkacağını biliyorlar. İnsafsızca, vicdansızca, adaletsiz bir şekilde verilen bu puanlar, tam anlamıyla kendi paralellerini kurma çalışmasıdır. Korkularından ve utançlarından yaptıkları işin arkasında dahi duramamakta ve rezilliklerini kamuoyundan gizlemeye çalışmaktadırlar.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri olarak komuoyunu bilgilendirmek ve sorumlu sendikacılık anlayışı gereği listeleri yayınladık.

Tablo vahim. Tam bir kıyım yapılmış. Kendi üyeleri arasında bile birinci sınıf, ikinci sınıf ayrımı yapılmış. Yandaş sendikanın ilçe ve şube yöneticilerine 90-100 arası puan vermişler. Mekez okullar bunlara tahsis edilmiş. Üyelerine ise geçerli ama daha düşük puan vererek, kenar köşede kalan okulları bırakmışlar. Diğer sendika üyelerine ise yalandan birkaç geçerli fakat anlamsız puan bahşetmişler. Soran olursa diğerlerinden de kazanan var demek için.

Mülakat komisyonları bir kişi hariç (sendikasız) tamamı yandaş sendika üyesi (İlçe müdürleri yasa gereği üye olamıyorlar, tamamı eğitimbir-sen üyesiydi). Üyeleri arasında bile ayrımcılık yapan bu zihniyet, son anda çeşitli vaadlerle diğer sendikalardan transfer ettikleri kişilerin % 95'ini kadro dışı bırakarak ters köşeye yatırmışlardır. Ufak bir menfaat için ideallerinden, duruşlarından taviz verip dik duramayanlara ders olsun. Makam mevki için duruşunu bozanların hali ortadadır. Bu vesile ile dik duruş gösterip menfaat için sendikasını terk etmeyen 230 000 üyemize bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarih sizi altın harflerle yazacak ve hakettiğiniz makamlara mutlaka ulaşacaksınız.

Ağustos ayında yapılan değerlendirmeler yargıdan dönmeye başladı. Mülakatlarda geçmişte olduğu gibi yargıdan geri dönecektir. Yönetici atama yönetmeliğinin büyük kısmının Danıştay tarafından iptal edildiği bilgisi alınmıştır. İptal geldiğinde yönetici değerlendirme puanları (ek-1) ve mülakatlar da geçersiz sayılacaktır. Her şey sil baştan yeniden değerlendirilecektir.

O zaman bunların hali nice olacaktır? Hele dik duramayıp sendika değiştirenler, siz nasıl bir ruh hali yaşayacaksınız?

Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır. Bir makama usulsüz atanan kişi, o makama hakkıyla atanacak onlarca insanın hakkını gasp etmektedir. Biz bu haksızlığa sonuna kadar karşı duracağız. Çünkü "HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR".

İŞTE LİSTELER: 

70-79 Puan Alanlar

80-89 Puan Alanlar

90-100 Puan Alanlar

 

                                                              

 Halil İbrahim ÇAKMAK

Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı        

 

                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum