İstanbul’da Yozgat Öğrenci Yurdu İnşaatı Başladı

İstanbul’da Yozgat Öğrenci Yurdu İnşaatı Başladı

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Gayretli konu ile ilgili haber sitemize açıklamalarda bulundu.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Gayretli konu ile ilgili haber sitemize açıklamalarda bulundu.                            

Gayretli yapmış olduğu açıklamada; “1960 yılında Yozgatlı bir hayırsever  tarafından bağışlanan arazide yapılması planlanan ‘Yozgat Kültür Evi ve Öğrenci Kompleksi’nin onaylanan projesinde, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ büyük katkı sağlamışlardır. Böylesine önemli bir konuda desteklerini esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait olan arazinin İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’na devri için 7-8 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden Yılmaz; “Arazi üzerine 6 katlı Yozgat Kültür Merkezi ve Yozgat Öğrenci Yurdu ile sosyal donatıların yer aldığı bir tesis düşünüyoruz. Bir vatandaş tarafından 1960 yılında bağışlanmış bir arsa. Arsanın yaklaşık 7-8 senedir Fatih Belediyesi, Anıtlar Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız girişimleri neticelendirdik. Fatih Belediyesinden alınan İnşaat ruhsatı neticesinde hafriyat alanı tamamlanan arsada Allah nasip ederse Şubat ayı içinde Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi'nin temelini atacağız.” dedi.

Tesisin yapılması halinde İstanbul’a yolu düşen Yozgatlıların misafir edileceği, öğrencilere yurt ve sosyal imkânlar sağlanacağı, federasyon binasını da içine alacak Yozgat’a yakışır bir mekân tasarladıklarını kaydeden İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Gayretli şunları söyledi:

“Hem Federasyonumuzun İstanbul’da bir yeri olacak, hem kültür merkezi hem de öğrencilerimize bir yurt, bir misafirhane oluşturmak istiyoruz. İşadamı, öğrenci, esnaf, vatandaşımızın gönül rahatlığı ile ziyaret edeceği, misafir edeceğimiz konaklayabileceğimiz bir yerimiz olacak.  Bizlere bu noktada katkı sağlayan yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte karşılıklı sinerjinin oluşması, Yozgat’a yapılacaklar noktasında hizmet üretilmesi adına bu diyaloglarımız yeni projelerle devam edecektir.”                                                        

www.turkiyeegitim.com / özel haber

11-013.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.